Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
21 august 2019, 15:20 Sărbători şi obiceiuri views 4546
Dodon: Tradițional la 24 august sărbătorim eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă
21 august 2019, 15:20 Sărbători şi obiceiuri views 4546

Dodon: Tradițional la 24 august sărbătorim eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă

Președintele Igor Dodon spune că, pe 24 august, va avea loc concertul prin care se va sărbători „eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”, chiar dacă Guvernul a decis astăzi ca zilele de 23 și 24 august să fie declarate zile de doliu, cu arborarea în bernă a drapelului de stat.

Mai mult, Dodon spune că Guvernul nu poate să ia o asemenea decizie, deoarece hotărîrile cu privire la zilele de doliu se iau în Parlament.

„Eu nu știu de această decizie a Guvernului. Din cîte știu, asemenea decizii se iau în Parlament. Asemenea inițiative nu am văzut la Parlament. De aceea, nu putem comenta dacă vor fi zile de comemorare. Noi, tradițional, de zece ani sărbătorim la 24 august eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Vom organiza evenimente și anul acesta”, a declarat Igor Dodon, după ședința de astăzi a Consiliului Republican al PSRM.

Reamintim că Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărîre care prevede declararea zilei de 23 august - Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, iar a zilelor de 23 şi 24 august - zile de doliu, cu arborarea în bernă a drapelului de stat. Potrivit proiectului, în ziua de 23 august, la ora 10.00, în semn de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, Guvernul va păstra un moment de reculegere, iar autorităţile administraţiei publicii centrale şi locale vor organiza activităţi de comemorare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , sarbatoare , Moldova , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.