Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
06 octombrie 2018, 12:00 Sărbători şi obiceiuri views 12830
Astăzi la Chişinău este sărbătorită Ziua Naţională a Vinului
06 octombrie 2018, 12:00 Sărbători şi obiceiuri views 12830

Astăzi la Chişinău este sărbătorită Ziua Naţională a Vinului

Cetăţenii Republicii Moldova, dar şi oaspeţii străini, sînt aşteptaţi timp de două zile în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din capitală pentru a sărbători Ziua Naţională a Vinului, prin muzică, dans, spectacole, gastronomie şi multă voie bună. Peste 60 de producători de vinuri din ţară vor participa la cea de-a 17-a ediţie a sărbătorii Ziua Naţională a Vinului.

Ceremonia de deschidere a Zilei Naționale a Vinului va avea loc la ora 11:00.

În cadrul Școlii Vinului, vor fi desfășurate mai multe master class-uri ghidate de somelieri profesioniști, care vor iniția participanții în tainele consumului conștient al vinului.

Zona meșterilor populari va găzdui o expoziție a obiectelor artizanale. De asemenea, va fi improvizată o curte țărănească în plină acțiune de preparare a vinului, cu butoaie, teasc, struguri, coșuri din lozie și, bineînțeles, cu gospodina și gospodarul casei.

Vizitatorii se vor bucura și de o zonă de pictură, unde vor putea cumpăra tablouri. De asemenea, vizitatorii care vor dori să descopere Vinul Moldovei vor putea alege să facă tururi tematice, care pornesc din inima capitalei spre originea vinurilor de calitate din toată țara.

Organizatorii pun la dispoziția oaspeților Carnetul Degustătorului, care include degustarea a 11 vinuri și a unui vin favorit (pentru cele două zile ale sărbătorii). Voucherul poate fi procurat la intrare în ziua evenimentului.

De asemenea, cei care vor procura voucherul, se pot apropia la cortul Oficiului Național al Viei și Vinului din PMAN pentru a primi un pahar de tritan și un port pahar. Tot cu acest voucher, oaspeții vor putea obține reducere de 20% la articolele promoționale Wine of Moldova (șepci, tricouri, pahare etc.), pliante cu programul Zilei Naționale a Vinului 2018 și o hartă cu amplasarea stand-urilor.

Pe parcursul celor două zile, în scenă vor evolua ansambluri folclorice de pe tot teritoriul țării, iar în programul de seară – interpreți și trupe de estradă.

Ziua Națională a Vinului a ajuns la cea de-a 17-a ediție și este dedicată vinurilor moldovenești cu Indicație Geografică Protejată (IGP) – o garanție a calității acestora.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Ziua vinului , sarbatoare , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1635
Populația:
2499 locuitori

Scorţeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Scorţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 45 km de oraşul Teleneşti şi la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2499 de oameni. Satul Scorțeni a fost menționat documentar în anul 1635.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.