Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
09 mai 2020, 13:30 Sărbători şi obiceiuri views 40902
Cineaștii moldoveni sărbătoresc Victoria la „Moldova-film” (Video)
09 mai 2020, 13:30 Sărbători şi obiceiuri views 40902

Cineaștii moldoveni sărbătoresc Victoria la „Moldova-film” (Video)

Vă propunem să vizualizați mai jos imagini filmate cu 25 de ani în urmă, cînd cineaștii moldoveni-veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, au sărbătorit la studioul „Moldova-film" 50 de ani de la Marea Victorie.

«Ei au contribuit la zdrobirea fascismului și la întemeierea cinematografiei noastre naționale. Datorită lor avem nu numai o republica independentă, dar și o cinematografie națională cu care ne mîndrim pe parcursul a aproape 60 de ani.

Mulți dintre ei nu mai sînt printre noi. Memorizați oamenii aceștia! Ei merită să rămînă în amintirea noastră atît pe peliculă, cît mai ales în inimile noastre».

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
207 locuitori

Stanislavca este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Rîbnița și la 114 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 207 oameni. Satul Stanislavca a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.