Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
07 martie 2016, 09:31 Sărbători religioase şi populare views 13331
Creştinii ortodocşi intră în Săptămîna Alba dinaintea Postului Mare
07 martie 2016, 09:31 Sărbători religioase şi populare views 13331

Creştinii ortodocşi intră în Săptămîna Alba dinaintea Postului Mare

Creştinii ortodocşi intră din 7 martie în Săptămîna Albă, în care nu se mai consumă carne. În schimb, ei au dezlegare la ouă, lapte, brînză şi peşte. Săptămîna Albă precede Postul Mare, care va începe pe 14 martie şi se va încheia la sărbătoarea Învierii Domnului. Paştele va fi prăznuit în acest an pe 1 mai.

Duminică, pe 13 martie, înainte de Lăsatul Secului, creştinii vor merge la biserică pentru a-şi cere iertare, această zi fiind cunoscută drept „Duminica Iertării”.

Postul Paştelui este cel mai aspru de peste an. Timp de 40 de zile, creștinii nu au voie să consume produse lactate şi nici carne. Este perioada de pocăinţă şi iertare a păcatelor.

Cuvinte cheie:

post , religie , biserica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1475
Populația:
6174 locuitori

Mereni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petrovca și Mereni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6174 de oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1475.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.