Mergi spre compartimentul: Cinematografia
17 octombrie 2013, 15:32 Cinematografia views 7346
17 octombrie 2013, 15:32 Cinematografia views 7346

Festivalul Internaţional al Filmului de Animaţie „Anim est” va începe la 24 octombrie


Foto: moldpres.md

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului de Animaţie "Anim est" va avea loc la Chişinău între 24 şi 27 octombrie, au anunţat astăzi organizatorii festivalului, informează MOLDPRES.

Lidia Troianowski, managerul Centrului Cultural "Gaudeamus", unde vor fi proiectate filmele, a specificat pentru agenţie că festivalul se va deschide cu animaţia franco-belgiană "Ernest et Célestine", un film 2D, care a obţinut Premiul "César" pentru cel mai bun film de animaţie în anul 2013.

Din programul "Anim est Chişinău" face parte şi "Para Norman", regizat de Sam Fell şi Chris Butler. Filmul a primit numeroase distincţii, precum Marele Premiu şi Premiul Publicului la Zagreb 2013 sau Premiul publicului şi Premiul UNICEF pentru scenariu la Annecy în 2012, a menţionat Troianowski.

La 26 octombrie, cu începere de la ora 23.00, va avea loc "Creepy Animation Night". Vor fi proiectate cele mai stranii şi mai înfricoşătoare animaţii, cum ar fi "Wild Bichons" al lui Stefan Nadelman, "Abyssus abyssum", cel mai recent film al lui Wes Simpkins şi unul dintre cele mai înspăimîntătoare din selecţia festivalului.

Preţul biletelor la "Anim est Chişinău" este de 80 Lei /6 dolari SUA/.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Cinematografie , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
3523 locuitori

Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.