Mergi spre compartimentul: Cinematografia
28 septembrie 2018, 12:05 Cinematografia views 11910
A fost lansat lungmetrajul Beautiful Corruption semnat de un regizor moldovean
28 septembrie 2018, 12:05 Cinematografia views 11910

A fost lansat lungmetrajul Beautiful Corruption semnat de un regizor moldovean

Premieră cinematografică pentru Republica Moldova. A fost lansat lungmetrajul "Beautiful Corruption", semnat de regizorul moldovean, Eugen Damaschin.

Zeci de cineaști s-au adunat ca să vizioneze filmul de debut al regizorului. Pelicula are la bază un mix de istorii bazate pe fapte reale, concentrate într-un singur erou.

Protagonistul filmului, actorul Igor Babiac, încearcă să caute dreptatea și recurge la metode ilegale. Artistul spune că în unele momente s-a regăsit în personajul pe care l-a jucat și că aceste filmări i-au oferit o experiență de neuitat.

Plin de emoții, regizorul spune că ideea de film i-a venit acum trei ani, atunci cînd a așternut pe hîrtie cîteva gînduri. Un an și jumătate, împreună cu echipa, a lucrat la peliculă, pentru ca acum să se bucure de premieră. Regizorul speră că oamenii vor aprecia munca depusă.

Filmările au avut loc în perioada aprilie-iunie, în peste 30 de locații din Chișinău, Strășeni, Criuleni, dar și în studiourile Moldova-Film.

Din luna octombrie, lungmetrajul va putea fi văzut în cadrul caravanei organizată în peste 70 de localități ale țării.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

film , coruptie , Cinematografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
2020 locuitori

Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.