Mergi spre compartimentul: Cinematografia
18 aprilie 2018, 12:25 Cinematografia views 11163
Încep Zilele Filmului American
18 aprilie 2018, 12:25 Cinematografia views 11163

Încep Zilele Filmului American

În perioada 19-22 aprilie, la Chișinău se va desfășura cea de-a XII-a ediție a Zilelor Filmului American. Genericul ediției din acest an, organizate de către Ambasada Statelor Unite la Chișinău, este sportul și spiritul uman. Peliculele vor fi rulate la Centrul Cultural Odeon din capitală.

Evenimentul de inaugurare va începe joi, la ora 18.00, cu pelicula „The Pride of the Yankees" (Mîndria Yankeilor). A doua zi vor fi rulate două filme: „Invincible" (Invincibil) – la ora 17.00 și „The Fighter" (Luptătorul) – la ora 19.00.

Pe data de 21 aprilie va fi prezentat filmul „Hoosiers" (Antrenorii), începînd cu ora 14.00. De la ora 16.30, va fi prezentat filmul „42", iar începînd cu ora 19.00 va fi rulat filmul „Moneyball" (Moneyball: Arta de a învinge).

În ultima zi, pe 22 aprilie, cu începere de la ora 15.00, va fi rulat filmul „Cars 3" (Mașini 3). Peste două ore va începe filmul „Friday Night Lights" (Vis împlinit), iar ultimul film din ediția a XII-a a Zilelor Filmului American, „Miracle" (Miracolul), va începe la ora 19.30.

„De la baschet la box, baseball și fotbal american – aceste filme te vor motiva să vrei să-ți reînnoiești abonamentul la sală și să-i arăți lumii întregi de ce ești în stare. Subiectele sunt demne de Hollywood, dar sunt bazate pe fapte reale. De la Jackie Robinson, care accede în Liga Majoră a Baseball-ului și pînă la o echipă de baschet dintr-un orășel mic din statul Indiana, care sfidează improbabilitatea de a cîștiga un campionat – acestea sunt filme care continuă să inspire și să ne amintească cât de măreți putem fi", se menționează într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA la Chișinău.

Intrarea la toate filmele este liberă.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

film , Cinematografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
91 locuitori

Lidovca este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 91 de oameni. Satul Lidovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.