Mergi spre compartimentul: Cinematografia
21 martie 2018, 11:08 Cinematografia views 10677
În Moldova se desfășoară Festivalul Filmului Francofon
21 martie 2018, 11:08 Cinematografia views 10677

În Moldova se desfășoară Festivalul Filmului Francofon

11 filme franceze şi co-producţii internaţionale vor fi proiectate pe parcursul săptămînii curente la Chişinău şi la Tiraspol în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Filmului Francofon, care a început ieri la Centrul Cultural "Odeon" din capitală și se va desfășura pînă la 25 martie.

Potrivit directorului adjunct al Alianței Franceze din Moldova, Adrian Cibotaru, majoritatea sunt producții recente, unele ecranizate în premieră anul trecut la Festivalul de Film de la Cannes, dar sînt şi filme clasice din anii 60. "Sînt pelicule noi care nu au fost niciodată difuzate nici în sălile de cinema din R. Moldova şi nici chiar pe micile ecrane. Avem de această dată o cu totul altfel de abordare, cu noi filme care vor bucura, sperăm, publicul spectator", a precizat Adrian Cibotaru.

Astfel, miercuri, ora 18.00, la Centrul Cultural "Odeon" va fi proiectat filmul "Lumina dinăuntru", despre o actriță din Paris, o mamă divorțată care se află în căutarea unei iubiri adevărate, iar la 20.00 - filmul "Amant dublu". Cea de-a doua peliculă are în centrul acțiunii o tînără instabilă și depresivă, care se îndrăgostește de psihoterapeutul ei. Relația merge un timp, pînă cînd, la un moment dat, ea descoperă că partenerul îi ascunde ceva.

Joi, la 18.00, spectatorii vor putea viziona filmul "Umbrelele din Cherbourg" și la 20.00 - "Pierrot nebunul", iar vineri - filmele "Redutabil" și "Dalida". Tot vineri, două pelicule – "Jappeloup" și "Umbrelele din Cherbourg" - vor fi proiectate la Tiraspol. Sâmbătă, la Centrul Cultural "Odeon" vor rula filmele "Tamara" și "Oameni și păsări" (20.00) și duminică – filmele "Aya din Yop" (15.00) și "Jappeloup" (18.00).

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Filmului Francofon este organizată de Alianța Franceză în R. Moldova cu susținerea Ambasadei Republicii Franceze la Chișinău, Institutului Francez și a canalului TV5Monde.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

film , Cinematografie , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
330 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Florești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 330 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.