REŢETA ZILEI: Cartofi copţi cu dovleci şi roşii
Mod de preparare:
Cartofii spălaţi şi curăţaţi se taie rondele de 3-4 cm şi se prăjesc. Dovleceii tineri se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele, se trec prin faină, se rumenesc pe ambele părţi şi se presară cu sare şi piper. Prazul (partea albă) se taie inele, se prăjeşte în ulei, se amestecă cu verdeaţa. Roşiile se taie în două, se presară cu sare şi piper, se rumenesc pe o parte şi pe alta (mai întîi pe partea tăiată) în tigaia bine călită. Tava se unge cu unt, apoi ingredientele se pun straturi: cartofii presăraţi cu ceapă, dovleceii, roşiile şi încă un strat de cartofi. Deasupra se toarnă smîntîna sărată, se presară cu brînză nesărată, amestecată cu pesmeţi măcinaţi. Se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor pentru 20-30 minute.
Ingrediente:
- 6 cartofi,
- 3 dovlecei,
- ½ praz,
- 2 linguri verdeaţă tăiată,
- 4-5 roşii,
- 3 linguri ulei,
- 1 pahar smîntînă,
- 1 linguriţă unt,
- 1 lingură brînză mărunţită,
- ½ lingură pesmeţi de grîu,
- 1½ lingură făină de grîu,
- sare,
- piper negru măcinat.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1489
- Populația:
- 1062 locuitori
Bolţun este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bolţun este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1062 de oameni. Bolțun a fost menționat documentar în anul 1489.
Comentarii
(0)