|
REŢETA ZILEI: Supă de dovlecei cu ciuperci şi porumb
Mod de preparare:
Rădăcinile de pătrunjel şi de ţelină se taie feliuţe, se prăjesc. Ceapa mărunţită la fel se prăjeşte uşor, cartofii şi dovleceii se taie cuburi. Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele. Ciupercile se fierb până sunt aproape gata, apoi la ciuperci se adaugă cartofii, peste 5-7 minute - rădăcinile. Cu 10 minute înainte de a se lua de pe foc, se pun dovleceii, ceapa, roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate felii, porumbul fiert, sarea, piperul.
Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tăiată.
Ingrediente:
- 8 pahare de apă,
- 2 dovlecei,
- 2-3 linguri de porumb fiert sau conservat,
- 2 cartofi,
- 5-6 ciuperci shampignons,
- ½ rădăcina de pătrunjel,
- ½ rădăcină de ţelină,
- 1 ceapă,
- 2 roşii,
- 2 linguri ulei,
- 3 linguri de smântână,
- sare,
- piper negru boabe,
- 2 linguri verdeaţă de mărar tocată.
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
- Utilaje agricole noi de la ATC-Agrotehcomerț la Moldagroteh-2024 ©
- Compania Agromașina, nelipsită la expoziția MOLDAGROTECH ©
- ASP va oferi servicii de documentare pentru diaspora moldovenescă din Franța
- Vești bune pentru moldoveni din Letonia
- Alexei Buzu a a avut întîlniri cu diaspora din Italia
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1896
- Populația:
- 391 locuitori
Constantinovca este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de 4orașul Slobozia și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 391 oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1896.
Comentarii
(0)