Novosiolovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Novosiolovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Taraclia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1289 de oameni. Satul Novosiolovca a fost întemeiat în anul 1964.
Citeşte mai departe-
Toate noutățile
111
- Rubrica vizitatorilor-autori 111
- Emisiuni 111
- Copiilor 111
- Cultura 111
- Bucătăria 111
- Localitaţile Moldovei și diasporei 111
- Umor 111
- Caleidoscop 111
- Muzica 111
- Crezul 111
- Noi, moldovenii 111
- Diaspora moldovenească 111
- Dicţionarul 111
- Istoria 111
- Natura şi turismul 111
- Moldografia 111
- Localităţile Republicii Moldova 111
- Personalități 111
- Realitatea moldovenească 111
- Sănătate 111
- Sport 111

-
REŢETA ZILEI: Prune uscate umplute cu nuci şi garnisite…
-
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu varză
-
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu vișine
Mi, 25 noiembrie, 2020, 13:05
20573 Vizualizări
REŢETA ZILEI: Ciorbă de vită cu tăieţei de casă
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se rumeneşte. Se pune în cratiţă, se toarnă uncrop şi se fierbe la foc mic, îndepărtând spuma, până este gata. Rădăcinile se taie fidea şi se prăjesc uşor. In bulionul pregătit se pun rădăcinile, se aduce la fierbere, se pun tăieţeii, se sărează, se fierbe 5-7 minute la foc încet. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se toarnă borşul fiert şi strecurat, se condimentează cu piper negru boabe, foi de dafin, cimbru, o parte din verdeaţa tăiată. Ciorba se serveşte presărată cu verdeaţă. Ardeiul iute se serveşte aparte.
Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se face un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pânză pentru 20-30 minute, ca să se întindă apoi mai bine. Pe masa presărată cu faină se întind câteva foi subţiri, se lasă să se usuce 10-20 minute. Se taie fâşii de 4-5 cm lăţime, care la rândul lor se taie de-a latul - tăiţei subţiri.
Ingrediente:
- 500 g carne de viţel,
- 6 pahare apă,
- ½ praz (sau 4 cepe),
- 1-2 morcovi,
- 1-2 rădăcini de pătrunjel,
- 2 linguri ulei,
- 2 pahare borş (un pic de acid citric),
- sare,
- piper boabe,
- frunză de dafin,
- 1 ardei iute,
- cimbru verde,
- 1 linguriţă verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.
Pentru tăieţei:
- 1½ pahare făină de grâu,
- 2 ouă,
- 1/3 pahar apă,
- sare.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat
Trump a anulat restricțiile de intrare în SUA din majoritatea țărilor europene
Guvernul de la Roma a introdus noi măsuri restrictive în contextul combaterii COVID-19
Moldovenii nu vor mai fi nevoiți să prezinte testul negativ la COVID-19 la intrare în Ucraina
Poveste de iarnă la ”VioPark Varnița” (VIDEO) ©
Regulile de intrare în SUA și Marea Britanie vor fi înăsprite
- Unicul proiect de sortare a deșeurilor din Moldova se închide
- În Moldova există politicieni care meditează asupra acestor probleme?
- Desenele animate-s un lucru serios
- Informațiile despre ele au fost ascunse mult timp! Atingerea tainei! Dolmenele lumii
- Fapte interesante despre baobab: copacul care nu arde în foc și trăiește 5 mii de ani (+Foto)
- Daisugi: tehnica japoneză misterioasă vă permite să obțineți lemn fără a tăia păduri (+Foto)



© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Comentarii
(0)