REŢETA ZILEI: Chec ţărănesc cu mere
Mod de preparare:
Se amestecă cu mîinile margarina moale, zahărul tos, făina, astfel ca să se obţină fărîmituri, se adaugă laptele, scorţişoara, nucşoara şi se frămîntă aluatul pînă devine elastic. Merele se curăţă de coajă şi de cotorul cu seminţe, se taie plăcuţe mici şi subţiri. Aluatul se pune în forma unsă cu ulei ca un blat, lăsîndu-se marginile. Merele se pun deasupra. Se dau la cuptor la temperatura de 220 de grade pentru 25-30 minute. Se lasă să se răcească, apoi se taie.
Ingrediente:
- 150 g de făină,
- 100 g margarină,
- 1/3 pahar de zahăr,
- 50 ml de lapte,
- 2 mere medii,
- 1 linguriţă de scorţişoară,
- 1 lingură nucşoară,
- 1 lingură de zahăr tos,
- 1 lingură de ulei vegetal.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
- Valea Surselor și complexul megalitic misterios (+Foto)
- Sare și saună: rețetă simplă și eficientă pentru îmbunătățirea sănătății.
- Poporul care nu cunoaște bolile
- Îmi iubesc foarte mult casa de la țară!
- Oamenii de știință de la Stanford au declarat că au inventat o metodă de creare a unui om artificial
- Cutele de viespi în medicina tradițională
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1852
- Populația:
- 4856 locuitori
Sturzovca este un sat şi comună din raionul Glodeni. Sturzovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Glodeni și la 157 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4856 de oameni. Satul Sturzovca a fost menționat documentar în 1852 cu numele Sturzești.
Comentarii
(2)