Mergi spre compartimentul: Bucătăria
10 iulie 2017, 11:25 Băuturi tradiţionale views 5381
În China va fi deschis Centrul de promovare a culturii vinului moldovenesc
10 iulie 2017, 11:25 Băuturi tradiţionale views 5381

În China va fi deschis Centrul de promovare a culturii vinului moldovenesc

Vinurile moldoveneşti vor fi expuse pe piața chineză în cadrul Centrului de promovare a culturii vinului moldovenesc, care va fi deschis în orașul Taicang provincia Jiangsu a Imperiul celest.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, acest subiect a fost abordat în cadrul întrevederii viceprim-ministrului Octavian Calmîc, ministru al Economiei, cu Lilian Darii și Vasile Luca, viceminiştri ai afacerilor externe şi integrării europene, Vasile Luca, viceministru al agriculturii şi industriei alimentare, precum și cu Gheorghe Arpentin, director al Oficiului Național al Viei și Vinului din Moldova și Arcadie Andronic, director al Centrului International de Expoziții "Moldexpo", pentru a stabili formele de cooperare și pașii concreți în vederea deschiderii Centrului de promovare a culturii vinului moldovenesc în orașul Taicang.

Orașul Taicang este unul dintre cele mai promovate centre turistice din China și deține un port pe rîul Yangtze, ceea ce face reușită amplasarea Centrului de cultură a vinului moldovenesc în orașul Taicang. După cum a menţionat Octaviat Calmîc, partea chineză propune ca acest centru să fie amenajat în stil tradițional moldovenesc și prin intermediul acestui proiect să li se ofere cetățenilor chinezi posibilitatea de a descoperi cultura, tradiţiile și valorile poporului moldovenesc.

Şeful Ministerului Economiei a specificat că partea chineză este dispusă să ofere părții moldovenești o clădire cu o suprafață de aproximativ 4 mii de m.p (aflată în stadiu de proiect), amplasată vizavi de Resortul Yangze River Estuary din orașul Taicang, ceea ce oferă o piață mare de desfacere.

În această ordine de idei, Octavian Calmîc a notat că Oficiul Național al Viei și Vinului din Moldova sau Centrul International de Expoziții "Moldexpo" ar putea reprezenta partea moldovenească la implementarea acestui proiect, iar partea chineză va desemna două companii, una va construi clădirea destinată centrului, iar alta va gestiona realizarea proiectului.

Pe parcursul anului 2016, schimbul de mărfuri dintre Moldova și China a avut o dinamică pozitivă și s-a majorat cu circa 9%, ajungînd la peste 400 mil. de dolari, cu creșterea semnificativă a exporturilor cu 69% și a importurilor - cu 7%. Tendința de expansiune a exporturilor şi importurilor s-a meţinut şi în anul 2017 . Astfel, în perioada ianuarie-februarie 2017 volumul comerțului a crescut cu 33%, exporturile au înregistrat o creștere de 15%.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

China , vin , promovarea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1633
Populația:
2175 locuitori

Isacova este un sat şi comună din raionul Orhei. Isacova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2175 de oameni. Satul Isacova a fost menționat documentar în anul 1633.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.