Mergi spre compartimentul: Bucătăria
19 iunie 2017, 11:25 Băuturi tradiţionale views 5271
Moldova şi Portugalia ar putea produce vin comun
19 iunie 2017, 11:25 Băuturi tradiţionale views 5271

Moldova şi Portugalia ar putea produce vin comun

Republica Moldova şi Portugalia intenţionează să producă vin comun pe care să-l comercializeze pe piaţa internaţională. Acest lucru a fost relatat în cadrul unei întrevederi a viceministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Luca cu membrii unei delegaţii portugheze.

Unul din scopurile aflării delegației portugheze în Republica Moldova este semnarea Acordului de Înfrățire dintre orașul Strășeni și Municipiul Oeiras – oraș cu cel mai mare PIB per capital din Portugalia, renumit prin Vinăria din Carcavelos, care găzduiește pe parcursul ultimilor ani Ziua Vinurilor Moldovenești în Portugalia. Aici se organizează cu regularitate diverse degustații ale vinurilor, la care sînt expuse și vinurile moldovenești, ceea ce contribuie atât la promovarea vinurilor, cât și a imaginii Republicii Moldova, în general.

Printre proiectele menționate în cadrul vizitei este producerea unui vin comun, moldo-portughez, unic în lume și distribuția acestuia pe piața internațională.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Portugalia , vin , producere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1702
Populația:
670 locuitori

Stroiești (Stroenți) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 125 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 670 de oameni. Satul Stroiești a fost menționată documentar în anul 1702.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.