Mergi spre compartimentul: Bucătăria
05 aprilie 2017, 17:21 Băuturi tradiţionale views 9215
Vinurile moldovenești din nou au triumfat în străinătate (Foto)
05 aprilie 2017, 17:21 Băuturi tradiţionale views 9215

Vinurile moldovenești din nou au triumfat în străinătate (Foto)

La prima ediţie a evenimentului „Vinhos sem Fronteiras" (Vinuri fără Frontiere), dedicat vinurilor internaţionale comercializate în Portugalia, organizat la Hotelul Real Palacio din Lisabona, standul vinurilor moldoveneşti s-a bucurat de o foarte mare atenţie.

Persoane pasionate de vinuri, somelieri și profesionişti în domeniu, au apreciat înalt calitatea vinurilor din Republica Moldova, la prima ediţie a evenimentului „Vinhos sem Fronteiras" (Vinuri fără Frontiere).

Vinurile mooldovenești au fost prezentate de către Simion Croitoru, întreprinzător moldovean stabilit de mai mult timp cu traiul în Portugalia. Vinurile moldovenești expuse au fost acompaniate de tradiționalele plăcinte și dulciuri pregătite cu măiestrie de Viorica Croitoru, soţia lui Simion. Prezenţa la eveniment a Ambasadorului Dumitru Socolan a venit să sprijine acţiunea de promovare a produselor vinicole moldoveneşti în vederea pătrunderii lor pe piaţa portugheză. Participanții au clasificat vinurile din Republica Moldova drept excelente la toate categoriile.

Evenimentele de promovare a vinurilor moldovenești în Portugalia sînt susținute şi de ONVV (Oficiul Național a Viei și Vinurilor).

Sursa: stiripozitive.eu

Cuvinte cheie:

vin , Portugalia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.