Mergi spre compartimentul: Bucătăria
10 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 11577
REŢETA ZILEI: Biftec
10 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 11577

REŢETA ZILEI: Biftec

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi cu grosimea de 2-3 cm şi se bate pînă se obţine grosimea de 1 cm, se presară cu sare şi piper. Pe mijloc se pune umplutura cu ceapă prăjită şi slănină tăiată cubuleţe, se formează biftecuri, întorcîndu-se marginile cărnii bătute spre centru, se trec prin faină, se prăjesc pe ambele părţi, începînd cu partea prinsă.

Se servesc cu cartofi prăjiţi şi legume proaspete. Pe biftec se toarnă zeama de carne, lăsată în timpul prăjirii.

Ingrediente:

  • 600 g fileu de vită,
  • 100 g slănină de la burtă (cu straturi intermediare de carne),
  • 2 linguri untură,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingură faină de grîu,
  • 2 cepe,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Pentru garnitură:

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
150 locuitori

Chetroasa este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 150 de oameni. Satul Chetroasa a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.