Mergi spre compartimentul: Bucătăria
07 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 18484
REŢETA ZILEI: Borş scăzut
07 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 18484

REŢETA ZILEI: Borş scăzut

Mod de preparare:

Căpăţînă de varză se taie în 4. Carnea se taie de-a lungul oaselor, cîte 2-3 coaste la o bucată. Legumele se taie felii măşcate. Toa­te ingredientele se pun în oală, se acoperă cu apă şi se fierb la foc puternic, îndepărtînd spuma, apoi se face focul mai slab şi se mai fierbe fără capac timp de 1,5-2 ore. Cantitatea lichidului trebuie să scadă cu 50-60%. Borşul se sărează la dorinţă la urmă.

Borşul gata are un gust iute-acru, gras şi concentrat. Este un remediu popular tradiţional după o petrecere veselă.

Ingrediente:

  • 800 gr carne de piept de porc,
  • 1 căpăţînă de varză murată (1 kg),
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.