Mergi spre compartimentul: Bucătăria
14 iulie 2016, 10:35 Cultura vinului la moldoveni views 10334
Cricova va fi inclus în Ghidul celor mai bune spumante de pe glob
14 iulie 2016, 10:35 Cultura vinului la moldoveni views 10334

Cricova va fi inclus în Ghidul celor mai bune spumante de pe glob

Spumantul Cricova va fi inclus în Ghidul celor mai bune spumante din lume.

Decizia în cauză a fost adoptată în urma competiţiei "The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2016" desfăşurată în Marea Britanie.

Rezultatul vine ca urmare a aprecierii celor mai influenţi şi de renume experţi în şampanie şi spumante – Tom Stevenson, Essi Avellan MW şi Tony Jordan, în cadrul celebrei bătălii pentru supremaţia pe piaţa celei mai nobile băuturi din lume.

Spumantul Cricova are onoarea de a se află în acest top în rezultatul unui panel de degustare, în cadrul căruia experţii au selectat 292 de şampanii şi vinuri spumante, dintre care 149 apreciate cu aur şi 143 cu argint, pentru a le include în ghidul celor mai bune spumante de pe glob, destinat consumatorilor şi traderilor. Ghidul va fi disponibil în 13 ţări ale lumii, iar rezultatele vor fi mediatizare în aproximativ 45 de reviste de specialitate.

Essi Avellan MW, una dintre experţii de jurizare, afirmă că în lume nu există o competiţie asemănătoare în categoria vinurilor spumante. CSWWC este unicul concurs în care aprecierea vinurilor se realizează nu numai după parametrii fizici şi cei organoleptici, dar şi în funcţie de terroir. Anul acesta, în premieră au fost și vinuri spumante din Armenia, Croaţia, Ucraina şi Moldova.

Iar alegerea de vinuri medaliate, care urmează a fi incluse în Ghid, este o selecţie a celor mai bune spumante din lume, printre care se regăsesc atît celebrele şampanii franceze, cît şi cele mai bune exemplare de spumante din lumea nouă.

Directorul general al companiei, Iurie Carp, afirmă că această medalie confirmă încă o dată măiestria oenologilor de la Cricova şi este un bun rezultat în efortul lor de a se lansa ca producători de spumante pe piaţa din Marea Britanie.

"Deschiderea internaţională de care se bucură competiţia ne va oferi un plus de vizibilitate la nivel mondial şi ne va susţine în intenţia de a ne alătura greilor lumii în producerea de spumante", a specificat el.

Iurie Carp a mai afirmat că spumantul a fost produs în ediţie limitată de 14 mii de sticle, prin cupajarea soiurilor Pinot Noir și Cabernet Sauvignon – o adevărată mîndrie a companiei, de o complexitate şi de o eleganţă fără egal.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

vin , Cricova , lista

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1362 locuitori

Mihălăşeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuți și Mihălășeni. Satul Mihălășeni este situat la o distanță de 16 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1362 de oameni. Satul este menționat documentar la 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.