Mergi spre compartimentul: Bucătăria
10 octombrie 2023, 13:05 Bucătăria views 20038
REŢETA ZILEI: Friptură de peşte în ulcele
10 octombrie 2023, 13:05 Bucătăria views 20038

REŢETA ZILEI: Friptură de peşte în ulcele

Mod de preparare:

Peştele curăţat de oase se taie bucăţi, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin, cu ulei şi se lasă pentru 20-30 minute. Apoi se trece prin faină şi se rumeneşte în ulei. După aceasta se pune în ulcele, se adaugă cartofii tăiaţi feliuţe şi prăjiţi, se presară cu praz mărunţit şi prăjit şi ardei gras tăiat mărunt, se toarnă bulionul, pasta de roşii prăjită. Se adaugă verdeaţa, sarea piperul, foile de dafin, usturoiul pisat şi se înăbuşă la cuptor pînă este gata.

Friptura se serveşte în ulcele, se presără cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 700 g peşte,
  • 8-10 cartofi,
  • 1 praz,
  • 4-5 linguri de ulei,
  • 1-2 ardei graşi,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • 2-3 linguri vin de masă alb sec,
  • ½ lingură pastă de roşii,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
125 locuitori

Valea Verde este un sat din cadrul comunei Copanca, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 125 de oameni. Satul Valea Verde a fost înființat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.