Mergi spre compartimentul: Bucătăria
31 octombrie 2023, 13:05 Bucătăria views 16201
REŢETA ZILEI: Antricot nistrean
31 octombrie 2023, 13:05 Bucătăria views 16201

REŢETA ZILEI: Antricot nistrean

Mod de preparare:

Antricotul se prepară din file sau margine (groasă sau subţire). Carnea se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală cu grosimea de 0,7-1 cm, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă să se marineze 20-30 minute. Apoi se prăjeşte pe ambele părţi într-o tigaie cu untură călită. În tigaia în care s-a prăjit carnea, se toarnă 2-3 linguri de apă amestecată cu bulion, se adaugă usturoi pisat, se dă în clocot şi se strecoară.

Antricoatele se servesc cu sos, cartofi prăjiţi şi gogoşari marinaţi, se garnisesc cu verdeaţă şi foi de salată.

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 lingură de vin sec de masă,
  • 2 linguri untură,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2-3 căţei de usturoi.

Pentru garnitură:

  • 8 cartofi,
  • 4 gogoşari marinaţi,
  • 4-5 crenguţe verdeaţă,
  • foi de salată verde.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
302 locuitori

Sacarovca este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 16 km de orașul Sîngerei și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Sacarovca a fost întemeiat în anul 1925 cu denumirea Secăreni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.