REŢETA ZILEI: Pui prăjit cu fasole păstăi şi dovlecei
Mod de preparare:
Puiul se taie în 4 părţi, se bate pînă se face plat, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte. Apoi se toarnă vin şi bulion, se acoperă cu capac şi se dă la cuptor. Periodic carnea se udă cu sosul care se formează în procesul înăbuşirii. Cînd este gata, puiul se mută în alt vas, sosul se strecoară într-o cratiţă. În sos se adaugă 2-3 linguri de apă şi usturoi pisat cu sare. Sosul se dă în clocot şi se strecoară. Dovleceii se curăţă de codiţă, se taie rondele de 1,5-2 cm. Rondelele de dovleac se trec prin faină şi se prăjesc. Păstăile se curăţă de aţe, se spală, se taie în 2-4 părţi, se pun în cratiţă, se adaugă puţin bulion, sare şi unt şi se fierb pînă păstăile sunt gata. Într-o farfurie se pune carnea de pui, dovlecei prăjiți, fasolea fiartă şi feliile de roşii proaspete.
Mujdeiul se serveşte separat.
Ingrediente:
• 1 pui,
• 3 linguri unt,
• 1 lingură făină de porumb,
• 1 lingură făină de grîu,
• 4 linguri vin,
• 2 dovlecei,
• 3 pahare fasole păstăi,
• 2-3 roşii,
• 2-3 căţei de usturoi,
• sare,
• piper negru măcinat,
• ½ pahar de sos mujdei după gust.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1652
- Populația:
- 5325 locuitori
Chetrosu este un sat şi comună din raionul Drochia. Chetrosu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5325 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1652.
Comentarii
(2)