Mergi spre compartimentul: Bucătăria
26 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 14636
REŢETA ZILEI: Fitofag înăbuşit cu vin
26 ianuarie 2024, 13:05 Bucătăria views 14636

REŢETA ZILEI: Fitofag înăbuşit cu vin

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi verdeaţă, se stropeşte cu vin şi ulei, apoi se pune la marinat pentru 1-2 ore la rece. Ceapa se taie fidea şi se prăjeşte. Ciupercile se taie bucăţele şi se prăjesc. Roşiile se curăţă de seminţe, de pieliţă şi se taie felii. În ceaun pe rînd se pun straturi o parte de ceapă, ciuperci şi roşii, apoi se pun bucăţile de peşte, care se acoperă din nou cu ceapă, ciuperci şi roşii, se presară cu pesmeţi, se adaugă piper boabe, foi de dafin, se toarnă vinul şi se înăbuşă cu capac la cuptor.

Acest fel de mîncare poate fi servit atît rece, cît şi cald.

Ingrediente:

  • 1 kg peşte,
  • 5-6 cepe,
  • 4-5 ciuperci,
  • 4-5 linguri ulei,
  • 3-4 roşii,
  • ¾ pahar vin alb sec,
  • 1 lingură pesmeţi fărîmiţaţi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • piper boabe,
  • foi de dafin.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
111 locuitori

Sătuc este un sat din cadrul comunei Pelinei, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 111 oameni. Satul Sătuc a fost înființat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.