REŢETA ZILEI: Budincă cu vinete şi carne de găină
Mod de preparare:
Tăiaţi vinetele felii cu grosimea de circa 5-7 mm, săraţi-le, puneţi-le sub presă pentru 25 minute, pentru ca să se scurgă sucul amar. Treceţi vinetele prin făină şi prăjiţi-le pe ambele părţi în ulei vegetal. Într-o tigaie adîncă, unsă cu unt şi presărată cu pesmeți măcinaţi, puneţi feliile de vînătă destul de dens, iar deasupra tocătura din carne de găină şi din nou un strat de vinete. Ouăle se bat cu frişcă, se sară. Amestecul se toarnă pe vinete, se presară cu brînza dată prin răzătoare (caşcaval) şi se dă la cuptor se lasă pînă se formează o coajă aurie. Budinca gata se taie bucăţi, se pune în farfurii. Acest fel de mîncare se poate servi cu smîntînă.
Prepararea umpluturii: Turnaţi puţină apă deasupra găinii şi puneţi-o la foc. Сînd spuma încetează să se formeze, adăugaţi morcovul, rădăcina de pătrunjel, sare, piper. Separaţi carnea de oase, tăiaţi-o tăiţei mărunţi şi prăjiţi-i. Prăjiţi ceapa, uniţi-o cu carne. Adăugaţi brînza dată prin răzătoare, verdeaţa, sare, piper, amestecaţi bine.
Ingrediente:
• 4 vinete,
• 2 ouă,
• 1lingură de brînză dată prin răzătoare,
• ½pahar de frişcă,
• ½ lingură de unt,
• 4 linguri de smîntînă,
• 2 linguri de făină de grîu,
• 1 lingură de pesmeţi măcinaţi,
• 2linguri de ulei vegetal,
• sare.
Pentru tocătură:
• ½ de găină,
• 4 cepe,
• ½ de morcov,
• ½ rădăcină de pătrunjel,
• 2 linguri de ulei vegetal,
• 1 lingură de brînză dată prin răzătoare,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 lingură de verdeaţă tocată.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1848
- Populația:
- 1335 locuitori
Gaşpar este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gaşpar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1335 de oameni. Satul Gaşpar este menţionat documentar în anul 1848 cu numele de Fîntîna Nouă, iar din 1930 apare sub numele de Gaşpar.
Comentarii
(0)