Mergi spre compartimentul: Bucătăria
14 aprilie 2015, 15:09 Cultura vinului la moldoveni views 14255
Euronews: Vinurile moldovenești, apreciate în Norvegia (VIDEO)
Foto: euronews.com
14 aprilie 2015, 15:09 Cultura vinului la moldoveni views 14255

Euronews: Vinurile moldovenești, apreciate în Norvegia (VIDEO)

După ce Federația Rusă a impus embargo pentru vinurile moldovenești, țara noastră s-a reorientat spre alte piețe de desfacere și a mers spre semnarea Acordului de Asociere cu UE.

De atunci, podgoriile autohtone au trebuit fie să se adapteze standardelor noilor piețe de desfacere, fie să fie lăsate în paragină.

Astfel, brandul de vinuri Purcari a ajuns în atenția norvegienilor, unii dintre cei mai mari cumpărători de vin de lume, scrie euronews.com, citat de UNIMEDIA.

În semn de mulțumire pentru faptul că vinurile moldovenești Purcari sunt apreciate de norvegieni, producătorul autohton a realizat un filmuleț, în norvegiană.

Publicația mai scrie că a fost destul de dificil să aduci vinurile din Moldova în Norvegia.

Potrivit lui Victor Bostan, directorul Purcari, procedura a fost una destul de lungă. „Toate mostrele de vin trebuiau atent testate, verificate și abia apoi aprobate. A luat cam jumătate de an până când ei au luat o decizie".

Cu o populație de 5 milioane de oameni, Norvegia importă jumătate din volumul de import al Federației Ruse, mai scrie sursa.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Norvegia , Moldova , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
371 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Leordoaia se află la distanţa de 26 km de orașul Călăraşi și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1861.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.