Mergi spre compartimentul: Bucătăria
28 martie 2015, 13:09 Băuturi tradiţionale views 16058
Vinurile moldovenești vor fi promovate în Ungaria
28 martie 2015, 13:09 Băuturi tradiţionale views 16058

Vinurile moldovenești vor fi promovate în Ungaria

Moldova intenționează să majoreze volumul comerțului cu Ungaria, inclusiv din contul promovării pe piața ungară a vinurilor de calitate și altor produse. Informația a fost comunicată de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Ungariei la Chișinău, Mátyás Szilágyi, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în cadrul întrevederii părțile au susținut un dialog constructiv de interes reciproc. Ion Sula a făcut o relatare succintă, în care a menţionat tendinţele dezvoltării sectorului agroindustrial, politicile promovate în vederea modernizării şi asigurării competitivităţii sectorului. El și-a mai exprimat interesul pentru extinderea relaţiilor moldo-ungare în domeniul siguranţei alimentare, dezvoltării infrastructurii de piaţă, cooperării pe dimensiunea cercetare-inovare, servicii de extensiune şi instruire în domeniul afacerilor agricole, transferului de tehnologii moderne etc.

Ministerul Agriculturii a menționat necesitatea majorării volumului comerțului între Moldova și Ungaria, soliciînd Ambasadei Ungariei asistență în promovarea pe piața acestei țări a produselor moldovenești de calitate, inclusiv a vinurilor recunoscute deja pe plan mondial.

Ion Sula a ţinut să mulţumească, prin intermediul ambasadorului maghiar, Ministerului Agriculturii al Ungariei pentru sprijinul oferit: burse pentru studenţii moldoveni, vizite de studiu, schimb de experienţă în domeniul siguranţei alimentare, domeniul veterinar, fitosanitar, precum şi în ceea ce ţine de protecţia indicațiilor geografici pentru produsele agricole etc.

La rîndul său, ambasadorul Ungariei a reiterat importanţa aprofundării relaţiilor bilaterale, menţionînd că agricultura în Ungaria este, de asemenea, o ramură strategică. Din acest motiv, partea ungară, tradiţional, este dispusă să acorde sprijinul şi asistenţa necesară, în funcție de priorităţile sectorului.

Ministrul a fost informat despre disponibilitatea Ministerului Agriculturii al Ungariei de a semna un nou acord de cooperare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, cu această ocazie fiind posibilă organizarea unei întrevederi a celor doi miniştri ai agriculturii din ambele țări.

Partea moldovenească a fost invitată să participe la expoziţiile specializate organizate în Ungaria. La rîndul său, ambasadorul ungar a informat despre participarea companiilor ungare interesate la Expoziţia internaţională specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora „Food&drinks", care se va desfăşura la CIE „Moldexpo" în luna mai curent.

Sursa: www.allmoldova.com

Cuvinte cheie:

vin , Ungaria , Moldova , promovarea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2836 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.