Mergi spre compartimentul: Cultura
21 aprilie 2021, 17:00 Cultura views 3047
La Sankt Petersburg vor avea loc
21 aprilie 2021, 17:00 Cultura views 3047

La Sankt Petersburg vor avea loc "Zilele Republicii Moldova"

"Zilele Republicii Moldova", dedicate marcării a 31 de ani de la adoptarea drapelului național și a Stemei Republicii Moldova, se vor desfășura la Sankt Petersburg în perioada 25-30 aprilie.

La aceste evenimente vor participa compatrioții noștri care locuiesc în Federația Rusă, precum și o delegație a Parlamentului Republicii Moldova.

"Zilele Republicii Moldova" la Sankt Petersburg se vor desfășura sub patronajul Parlamentului Republicii Moldova, cu participarea conducerii capitalei de nord a Federației Ruse.

Majoritatea evenimentelor din cadrul "Zilelor Republicii Moldova" vor avea loc la Sankt Petersburg în Palatul Tauride, în grădina căruia delegația moldovenească va planta 32 de copaci. Participanții la evenimente vor depune flori și la bustul lui Antioh Cantemir, fiul domnitorului moldovean Dmitri Cantemir. În cinstea "zilelor Moldovei", delegația Parlamentului Republicii Moldova va trage un foc de armă din tunul fortăreței Petropavlovskaia. La Cimitirul Piskarevskoe vor fi depuse flori.

În cadrul marcării Zilelor Republicii Moldova, la Sankt Petersburg va avea loc un marș automobilistic. Zeci de mașini cu drapele ale Republicii Moldova, Federației Ruse și St. Petersburg vor merge după un traseu special: Palatul Tauride-Călărețul De Bronz, cu depuneri de flori la monumentul-Terasamentul Universitar, unde vor fi depuse flori la bustul lui Antioh Cantemir, fiul domnitorul moldovean Dimitrie Cantemir - cimitirul Piskarevskoe (depuneri de flori).

 Conducerea de la Sankt Petersburg participă activ la pregătirea "Zilelor Republicii Moldova". Conform planurilor organizatorilor, la evenimente vor participa circa 500 de reprezentanți ai diasporei moldovenești din Federația Rusă.

 Reprezentantului Plenipotențiar al Parlamentului Republicii Moldova la AIP CSI, Ion Lipciu, a menționat că Guvernatorul din Sankt-Peturburg, Alexandr Beglov, i-a trimis o scrisoare, i-a mulțumit pentru atenția acordată dezvoltării relațiilor interstatale și și-a exprimat încrederea că "Zilele Republicii Moldova" vor avea loc la un nivel înalt.

În perioada 26-27 aprilie, pe teritoriul Palatului Tauride va avea loc o expoziție de lucrări ale artiștilor moldoveni care locuiesc în Sankt Petersburg. O recepție oficială cu mâncăruri și muzică națională moldovenească în cinstea acestei sărbători este programată pentru 30 aprilie în Sala Catherine a Palatului Tauride.

"Zilele Republicii Moldova" la Sankt Petersburg se desfășoară anual pentru a promova cultura și tradițiile moldovenești, precum și pentru a dezvolta relații de prietenie între cele două popoare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , evenimente , Sankt-Petersburg

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
5882 locuitori

Tvardiţa este un sat şi comună din raionul Taraclia. Tvardiţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 44 km de oraşul Taraclia şi la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5882 de oameni. Satul Tvardița a fost înființat în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.