Mergi spre compartimentul: Cultura
14 aprilie 2021, 12:40 Cultura views 3683
O expoziție de artă contemporană a fost deschisă la Muzeul Național de Artă al Moldovei
14 aprilie 2021, 12:40 Cultura views 3683

O expoziție de artă contemporană a fost deschisă la Muzeul Național de Artă al Moldovei

La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost deschisă expoziția de artă contemporană cu genericul „10+1, 2020", informează MOLDPRES.

Debutată în formula „Un artist și prietenii săi", seria de expoziții „Zece plus unu" se află la cea de-a XI-a ediție. Curatorii expoziției sînt Liviu Nedelcu și Tudor Zbîrnea.

Au fost expuse 12 lucrări, artiștii fiind: Liviu Nedelcu, Mihai Chiuaru, Rodica Gherghinoiu, Marcel Lupșe, Andrei Negură, Mihai Perca, Dumitru Ștefan, Vasile Tolan, Gheorghe Zărnescu, Elena Karacențeva și Vasile Rață.

"La această ediție sînt mai clare eforturile de abstractizare, de ieșire de sub imperiul derizoriului, pe care le provoacă contactul cu fondul natural. Elena Karacențeva, spre exemplu, dovedește, în apropierea sa de peisaj, o remarcabilă sensibilitate și un atașament ieșit din comun. Privind lumea înconjurătoare cu un sentiment apropiat perceperii religioase, artista procedează la reconstrucția lumii vizibilului cu atingeri foarte fine ale materiei. În aceste "reflecții", cum îi place să denumească una dintre lucrările sale, se păstrează configurația realității de care se arată interesată", a subliniat curatorul expoziției, Tudor Zbîrnea.

Cu ocazia acestui eveniment, a fost editat albumul "Simpozionul de artă contemporană „10+1 Lepșa 2020".

Expoziția va fi deschisă pînă la 8 mai.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , muzeu , arta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
638 locuitori

Haraba este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Haraba este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 119 km de Chișinău. Populaţia satului Haraba alcătuia 638 de oameni în anul 2011. Satul Haraba a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.