Mergi spre compartimentul: Cultura
02 aprilie 2021, 16:00 Cultura views 4046
Peste 100 de artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul expoziției ”Salonul de primăvară”
02 aprilie 2021, 16:00 Cultura views 4046

Peste 100 de artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul expoziției ”Salonul de primăvară”

Peste 100 artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul expoziției de artă plastică contemporană "Salonul de Primăvară", care a fost inaugurată la Centrul Expozițional "Constantin Brâncuși" din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova (UAP), Florina Breazu, a menționat că „Salonul de primăvară" face parte din seria de expoziții de bază incluse în planul expozițional și organizate pe parcursul mai multor decenii de către UAP în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit sursei citate, în cadrul expoziției actuale sunt prezente 145 de lucrări, dintre care, 103 lucrări parietale și 42 de lucrări tridimensionale, semnate de 113 de autori, tineri și artiști plastici consacrați.

"Expoziția urmărește descoperirea vectorilor noi în evoluția artelor vizuale din Republica Moldova, în toate domeniile de manifestare a spiritului creator: pictură, grafică, sculptură, arte decorative; genuri și direcții stilistice. În condițiile actuale fiecare activitate expozițională ne permite menținerea ritmului constant de expunere și de promovare a artei. Un asemenea eveniment este remarcabil pentru artiștii plastici participanți la expoziție și pentru tot publicul iubitor de artă", a subliniat Florina Breazu.

Expoziția va fi deschisă până la 18 aprilie.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , artist , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1656
Populația:
15395 locuitori

Durleşti este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 15395 de oameni. Orașul Durlești a fost menționat documentar în anul 1656.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.