Mergi spre compartimentul: Cultura
20 februarie 2020, 12:00 Teatrul views 3295
Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz” va purta numele lui Iurie Harmelin
20 februarie 2020, 12:00 Teatrul views 3295

Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz” va purta numele lui Iurie Harmelin

Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz" va purta numele lui Iurie Harmelin, fondatorul, conducătorul artistic şi regizorul principal al teatrului.

O hotărîre în acest sens a fost votată de către miniștri, scrie Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Iurie Harmelin, Maestru în artă, Profesor emerit al Republicii Moldova, Cavaler al Ordinului Gloria Muncii, Cavaler al Ordinului Republicii, a absolvit Institutul de stat de limbi străine din Peatigorsk, Federaţia Rusă, Şcoala Teatrală Superioară „B.V. Şciukin" din Moscova, specialitatea Regie, de pe lîngă Teatrul Academic „Yevgeni Vakhtangov".

Pe parcursul activităţii sale, Iurie Harmelin a promovat şi valorificat veritabile creaţii teatrale, atît pe scenele din ţară, cît şi la diverse foruri artistice internaţionale. Este fondatorul Festivalului internaţional de teatru „Moldfest.rampa.ru" în cadrul căruia participă cele mai reprezentative colective din ţară şi de peste hotare", se arată în nota informativă a hotărîrii de Guvern.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

teatru , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
430 locuitori

Andreevca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîcalova, Șmalena și Andreevca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 430 de oameni. Satul Andreevca a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.