Mergi spre compartimentul: Cultura
22 noiembrie 2018, 14:40 Cultura views 17076
La Chişinău, va avea loc o seară de creaţie a Svetlanei Toma
22 noiembrie 2018, 14:40 Cultura views 17076

La Chişinău, va avea loc o seară de creaţie a Svetlanei Toma

În ziua de 4 decembrie, la Chişinău, va avea loc o seară de creaţie a artistei emerite a Rusiei, artistei poporului din Moldova, Svetlana Toma, notează Noi.md.

Evenimentul va avea loc pe scena Teatrului Național "Satiricus I.L. Carajale", în cadrul celei de-a X ediţii a Festivalului-Laborator Internațional al Teatrelor de Cameră și Spectacole de forme mici “Moldfest”, care se va desfășura în perioada 3-9 decembrie.

Svetlana Toma este o actriță sovietică, moldovenească și rusă de teatru și cinema, artistă emerită a Rusiei (2001), artistă a poporului din Moldova (2008). A devenit cunoscută la nivel internaţional datorita rolului central în filmul faimosului regizor moldovean Emil Loteanu "O şatră urcă spre cer”, care a adus actriţei un mare succes si recunoaştere din partea publicului. 112 țări ale lumii au cumpărat drepturile la demonstrare a filmului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Svetlana Toma , actori , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
593 locuitori

Trifăneşti este un sat din cadrul comunei Heciul Nou, raionul Sîngerei. Satul Trifănești se află la distanța de 32 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 593 de oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.