Mergi spre compartimentul: Cultura
08 noiembrie 2018, 11:00 Teatrul views 12982
Marele turneul al Teatrului “A. Cehov” din Moldova în Rusia
08 noiembrie 2018, 11:00 Teatrul views 12982

Marele turneul al Teatrului “A. Cehov” din Moldova în Rusia

Pentru prima dată Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. Cehov" din Moldova participă la programul Agenției Federale pentru susținerea turneelor din cadrul Ministerului Culturii din Federația Rusă - „Bolişie gastroli".

Timp de 10 zile colectivul se va afla, pe rînd, în trei orașe din Rusia: Celeabinsk, Kurgan și Magnitogorsk, unde vor fi prezentate 10 spectacole, informează Noi.md.

Teatrul „A. Cehov" va prezenta pentru publicul rus o interpretare a legendei-aventuri pentru copii, după piesa de teatru a lui E. Schwartz "Regina zăpezii" (regia G. Boiarkin) și capodopera satirei lui Bulgakov, comedia-farsă "Inimă de cîine" (în regia lui P. Hadîrcă).

Alegerea anume a acestor spectacole nu este întîmplătoare: povestea îi va surprinde pe spectatori cu inovațiile și creativitatea descoperirilor regizorului, îi va bucura cu muzică frumoasă, dans, teatru al umbrelor, trucuri neașteptate, realizate cu măiestrie de trupa de actori, bine organizată şi armonizată. La Festivalul Național al Teatrelor pentru Copii "Acasă la" Guguţă" din Moldova, spectacolul a devenit laureat la nominalizarea "Cea mai bună poveste ".

Comedia-farsă "Inimă de cîine" a fost montată după nemuritoarea operă a lui M. Bulgakov, iar publicul va avea ocazia sa privească versiunea încă a unui regizor, în plus, rolul lui Şarik în interpretarea lui Constantin Haret, directorul Teatrului de la Chișinău, nu va lăsa indiferent pe niciun om, prezent la spectacol.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , teatru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
956 locuitori

Ivanovca Nouă este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ivanovca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Ivanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.