Mergi spre compartimentul: Cultura
18 iulie 2018, 15:55 Cultura views 9553
Cel mai mare Festival Internațional de Cultură Moldovenească din Ucraina, fondat (Foto)
18 iulie 2018, 15:55 Cultura views 9553

Cel mai mare Festival Internațional de Cultură Moldovenească din Ucraina, fondat (Foto)

La Cernăuți are loc ședința de fondare a Festivalului Internațional de Cultură Moldovenească "Bucuria Neamului".

În regiunea Cernăuți, satul Dinăuţi, astăzi, 18 iulie 2018, are loc ședința de fondare a Festivalului Internațional de Cultură Moldovenească "Bucuria Neamului". Desfășurarea Festivalului este planificată pentru perioada 23-27 august 2018, acesta fiind dedicat Zilei Independenței Moldovei și Ucrainei.

În cadrul ședinței au fost discutate mai multe subiecte legate de desfășurarea Festivalului, partea financiara și partea organizatorică a Festivalului, precum și Programul Festivalului.

La eveniment vor participa colective folclorice din Ucraina, Moldova, Azerbaidjan, Letonia, România și Bulgaria.

Festivalul va avea loc în orașul Cernăuți și în alte localități din regiune, la care sînt aşteptaţi circa 10 mii de spectatori.

La ședința de fondare a Festivalului au participat liderii diasporei moldovenești din regiune, reprezentanţii administrației raionale, reprezentanții organizațiilor culturale din regiune, directorul Casei de Cultura din Dinăuţi, primari, specialişti în domeniul culturii.

Evenimentul este parte a Programului de acţiuni, consacrat Anului Stefan cel Mare şi Sfint, domnitor al Moldovei, decretat de președintele Republicii Moldova Igor Dodon.

Fondatori: Sergiu Reabco, președintele Asociației tinerilor moldoveni din nordul Basarabiei; Dumitru Roibu, preşedintele Mişcarii de Tineret „Urmaşii lui Ştefan"; Stadniciuc Iurie, președintele Asociației Interraionale „Cultura moldovenească din Bucovina"; Pilat Ivan, președintele Clubului internațional pentru cultură și dezvoltare creativă a copiilor și tinerilor "Leagănul Păcii".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , Festival , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2794 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.