Mergi spre compartimentul: Cultura
22 noiembrie 2016, 12:26 Cultura views 6065
Duminică se va desfășura cea de-a treia ediție a Tîrgului Național al Covorului (Video)
22 noiembrie 2016, 12:26 Cultura views 6065

Duminică se va desfășura cea de-a treia ediție a Tîrgului Național al Covorului (Video)

Duminică, 4 decembrie, între orele 11.00 și 18.30, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac" va avea loc Tîrgul Național al Covorului „COVORUL DORULUI", ediția a III-a.

Evenimentul este organizat în contextul elaborării dosarului de candidat Tehnici tradiţionale de realizare a scoarţelor pentru înaintare în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către Republica Moldova. Vă propunem să vizitați compartimentele Tîrgului, amenajate cu mult drag de către participanți:

Covorul Tradiţie – expoziţia de scoarţe moldovenești din colecţiile muzeelor publice.

Covorul Continuitate – expoziţia cu vînzare ale covoarelor realizate de către meşteriţele Centrului „Artă Rustică", care folosesc modelele de scoarţe vechi din patrimoniul ţării pentru a asigura continuitate tradiţiei ţesutului.

Covorul Oaspete – invităm de fiecare data la Tîrg o ţară prietenă, care îşi va demonstra tradiţiile şi arta ţesutului naţional. De această dată Covorul oaspete este prezentat de Ambasada Bulgariei în Republica Moldova.

Covorul Mecena – covoare din colecția unuia dintre partenerii evenimentului.

Covorul Contemporanitate – expoziţie cu vînzare a covoarelor produse de către SA Covoare-Ungheni – seria bazată pe cromaticul şi stilistica covorului tradiţional.

Covorul Surpriză – covoare din colecția Castelului MiMi, care în premieră vor fi prezentate publicului larg.

Pe durata evenimentului, alături de Dumneavoastră vor fi: Cornelia și Marcel Ștefăneț, Nătălița Munteanu, Edgar și Veaceslav Ștefăneț, Geta Burlacu, Ansamblul Romanița, Ansamblurile de Cîntece și Dansuri Populare Rodoliubie și Cadînja. Actorii Teatrului Epic de Etnografie și Folclor Ion Creangă vor incita atmosfera de sărbătoare, iar vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la diverse ateliere de creaţie,vor putea procura cadouri celor dragi de la Iarmarocul meșterilor populari, dar şi să savureze diversitatea bucătăriei tradiţionale.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

covoare , Chisinau , tirg

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1975
Populația:
106 locuitori

Tudoreşti este un sat din cadrul comunei Bucuria, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Tudorești a fost înființat în anul 1975.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.