Mergi spre compartimentul: Cultura
21 decembrie 2015, 14:48 Cultura views 6473
Festivalul național „Colinde, colinde”, la cea de-a VI-a ediție
21 decembrie 2015, 14:48 Cultura views 6473

Festivalul național „Colinde, colinde”, la cea de-a VI-a ediție

Pe 22 decembrie, la Sala cu Orgă, va avea loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului național „Colinde, colinde". La eveniment vor participa coruri din întreaga țară, alături de Chișinău Youth Orchestra, informează NOI.md.

Evenimentul are menirea de a promova tradițiile cîntecului de colind realizat într-o manieră academică, îmbinînd armonios muzica corală cu cea instrumentală.

Vor veni să colinde cu drag nouă coruri din Bălți, Florești, Strășeni, Măgdăcești, Ialoveni și Chișinău, în total 250 de voci. De asemenea, în calitate de soliști vor fi prezenți membrii ansamblului vocal „Crescendo" și naistul Nick Tacu.

Pe parcursul a cinci ediții anterioare, Festivalul a reușit să reunească peste 1250 de coriști și peste 2500 de spectatori.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Crăciunul , Anul Nou , Festival , colinde

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
318 locuitori

Bezeni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Amplasat pe malul rîului Căinari, Bezeni se află la o distanță de 26 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 318 oameni. Satul Bezeni a fost atestat documentar la 20 august 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.