Mergi spre compartimentul: Cultura
19 decembrie 2015, 11:55 Cultura views 7431
La Muzeul de Artă este vernisată o expoziție de icoane
19 decembrie 2015, 11:55 Cultura views 7431

La Muzeul de Artă este vernisată o expoziție de icoane

Pe 18 decembrie, la Muzeul Național de Artă a fost vernisată o expoziție de icoane. Expoziția se intitulează „Porțile cerului" și întrunește icoane pictate de artiști străini, relatează NOI.md.

Expoziția de grup prezintă 57 de icoane pe lemn, sticlă, în tehnica metaloplastiei, realizate de artiști din România. Aceasta este dedicată nașterii Domnului și sărbătorilor creștine de iarnă, abordînd diverse subiecte: Maica Domnului cu Pruncul, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, Acoperămîntul Maicii Domnului, Închinarea Magilor, Iisus pe tron, Sfîntul Ierarh Nicolae etc.

Printre artiștii care își vor expune lucrările se numără: Grigore Popescu Muscel, Maria Popescu Dragomir, Mihaela Bădescu, Nestor Nicolai, Marian Manole, Iulian Mita, Teodorescu Ovidiu, Ana Maria Marinica, Constantin Elena.

Expoziția va putea fi vizitată zilnic în perioada 18 decembrie 2015 – 17 ianuarie 2016.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

expoziție , icoana , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
271 locuitori

Rediul de Jos este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 271 de oameni. Satul Rediul de Jos a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.