Mergi spre compartimentul: Istoria
26 februarie 2021, 16:30 Istoria views 3031
Vor reveni oare steagul și stema moldovenească veritabilă?
26 februarie 2021, 16:30 Istoria views 3031

Vor reveni oare steagul și stema moldovenească veritabilă?

Există țări care au multe rădăcini istorice și culturale comune, dar fiecare dintre ele are dreptul la propria simbolică istorică. Căci simbolurile istorice ale țării nu-s simple ”semne distinctive”.

Redacția Noi.md de multă vreme abordează aceste probleme fundamentale, istorice și de stat. Acestei teme i-au fost consacrate, între altele, numeroasele studii ale istoricului Veaceslav Matveev. Aceste probleme-s esențiale pentru orice cetățean al țării noastre, care are mentalitate patriotică și vede în stabilirea adevărului istoric un fel de datorie față de sutele de generații ale strămoșilor, care au trăit ,creat și luptat sub steagurile domnitorilor moldoveni.

De ce Republica Moldova trăiește cu o simbolică străină și este oare posibilă revenirea la rădăcinile istorice? Despre aceasta corespondentul Noi.md discută cu Andrei Nesteriuc, activist civic pasionat de heraldică și vexilologie.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

istoria , Moldova , drapel , Stema

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
64 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Localitatea Făgădău este situată la distanța de 30 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 64 locuitori. Satul Făgădău a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.