Mergi spre compartimentul: Istoria
16 octombrie 2020, 12:35 Istoria views 3506
O școală din Minsk va purta numele lui Ion Soltîs (Foto)
16 octombrie 2020, 12:35 Istoria views 3506

O școală din Minsk va purta numele lui Ion Soltîs (Foto)

Una din școlile din Minsk a primit numele eroului moldovean al Uniunii Sovietice, Ion Soltîs, transmite Noi.md.

Declarația a fost făcută de ambasadorul Moldovei în Belarus, Victor Sorocean, care a menționat că sîmbătă, 10 octombrie 2020, a participat la evenimentul solemn dedicat conferirii numelui Eroului Uniunii Sovietice, Ion Soltîs, școlii secundare nr. 223 din or. Minsk.

La eveniment a participat conducerea școlii, conducerea Raionului de partizani din Minsk, deputatul Camerei Reprezentanților, Tengiz Dumbadze, elevii și învățătorii instituției de învățămînt."

În discursul său, Victor Sorocean a menționat cu mîndrie faptul atribuirii acestei școli a numelui fiului poporului moldovenesc Ion Soltîs, care a repetat fapta eroică a lui Alexandr Matrosov, care a acoperit cu propriul piept ambrazura inamicului și și-a dat viața pentru libertatea popoarelor noastre.

Pe teritoriul școlii, în cinstea eroului nostru, a fost plantată o alee de tuia. "Exprim o mare recunoștință oamenilor care nu sînt indiferenți!", a menționat ambasadorul Moldovei în Belarus.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Belarus , scoala , Ion Soltîs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2277 locuitori

Săiţi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Săiţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Căușeni și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2277 de oameni. Satul Săiți a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.