Mergi spre compartimentul: Istoria
06 aprilie 2019, 11:30 Istoria views 22641
Unirea prin trădări
06 aprilie 2019, 11:30 Istoria views 22641

Unirea prin trădări

În toată lumea, încă din copilărie oamenii cunosc de unde vin, care li-s rădăcinile și transmit aceste cunoștințe generațiilor următoare. Însă nu putem spune același lucru despre majoritatea dintre noi, locuitorii Republicii Moldova.

Paradoxul în cauză are o singură explicației – din cele două mii de ani ai erei noastre, doar 600 de ani noi am fost independenți:190 de ani în perioada și după domnia lui Burebista și 165 de ani în perioada în care statul dacilor, în est, de la Carpați la Nistru, a fost liber (se cuvine să subliniem că acest teritoriu nu a fost niciodată ocupat de romani). Statul moldovenesc a fost independent 232 de ani în perioada domniei Mușatinilor, în pofida pierderii unei părți din teritoriu în rezultatul războaielor cu turcii și încă 7 ani de libertate ne-au fost dăruiți de domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Iar 1400 de ani ne-am aflat sub ocupație. Toți cei care au scris istoria acestui stat, au încercat să-și justifice prezența pe teritoriul nostru. Cu regret, istoria poporului și a țării noastre este însoțită de numeroase acte de trădare. Anume trădarea a avut rolul decisiv în soarta lui Burebista, regele dacilor Decebal, a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

unire , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9878 locuitori

Cricova este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 9878 de oameni. Orașul Cricova a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.