Mergi spre compartimentul: Istoria
21 februarie 2014, 12:08 Istoria views 15203
Blestemul faraonilor: vor ajunge la închisoare pentru că au încercat să descopere secretul Marii Piramide
Foto: stirileprotv.ro
21 februarie 2014, 12:08 Istoria views 15203

Blestemul faraonilor: vor ajunge la închisoare pentru că au încercat să descopere secretul Marii Piramide

Trei germani sînt căutați de Interpol pentru vandalizarea Marii Piramide a lui Cheops dupa ce au încercat să demonstreze ca aceasta a fost construită de extratereștri.

Germanii Dominique Goerlitz, Stefan Erdmann și Frank Hoefer riscă ani grei de închisoare după ce au încercat să descifreze misterul Marii Piramide a faraonului Cheops. Insă nu au încercat sa îl descifreze oricum, ci tăind bucăți din Piramida pe care intenționau să le ducă în Germania pentru a face teste chimice pe ele care sa arate că la mijloc e mîna extratereștrilor. Mai grav, s-au si filmat comițînd această infracțiune, deoarece intenționau sa facă un documentar despre descoperirile lor.

Potrivit Wikipedia, Erdmann este adeptul teoriilor lui Erich von Daniken, care susținea că acum mii de ani extratereștrii aveau obiceiul să vină pe Pămînt și să ne construiasca diverse monumente, precum Marea Piramidă, care erau de fapt bazele lor spațiale. Dsipunînd de o avere destul de considerabilă, Erdmann o folosește pentru a încerca să demonstreze ideile lui Daniken. Așa că anul trecut i-a contactat pe Dominique Goerlitz, un fel de arheolog amator, și pe regizorul de documentare Frank Hoefer.

Cei trei au intrat în piramida lui Cheops, într-o zonă în mod normal interzisă turiștilor, cu complicitatea paznicilor, scrie ziarul Egypt Independent. Odata intrați în piramidă, au desprins cu dalta și ciocanul un “cartuș”, adica un basorelief cu hieroglife reprezentînd numele faraonului. S-au și filmat in timp ce vandalizau monumentul. Au plecat apoiu fără să-i deranjeze nimeni cu bucata de piatra smulsă din piramidă și au dus-o în Germania pentru a fi analizată de un laborator care să confirme că e opera extratereștrilor și nu a vechilor egipteni. Iar filmulețul l-au pus pe Internet.

Consecința, absolut previzibilă, este că acum atît cei trei germani cît și paznicii Marii Piramide sînt dați în urmărire prin Interpol de către procurorii egipteni. Ei riscă să ajungă după gratii pentru mult timp, dat fiind că dovezile sînt lipsite de orice echivoc: practic, s-au filmat comițînd infracțiunea. Acuzațiile: nu doar că au vandalizat unul din cele mai celebre monumente din lume și au scos obiecte de patrimoniu din țară, dar au și “prejudiciat interesele naționale ale Egiptului”, afirmînd că piramida a fost făcută de extratereștri și nu de strămoșii egiptenilor de azi.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

piramida , descoperire , secret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
518 locuitori

Dubău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubău și Goianul Nou. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Populaţia satului Dubău alcătuia 518 oameni în anul 2011. Satul Dubău a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.