Mergi spre compartimentul: Strategia de dezvoltare
14 iunie 2022, 14:15 Strategia de dezvoltare views 1662
În capitala Moldovei va fi discutat proiectul Strategia de dezvoltare a turismului din Chișinău
14 iunie 2022, 14:15 Strategia de dezvoltare views 1662

În capitala Moldovei va fi discutat proiectul Strategia de dezvoltare a turismului din Chișinău

În capitala Moldovei sînt organizate consultări publice cu privire la Proiectul Strategia de dezvoltare a turismului municipiului Chișinău.

După cum a anunțat primarul general Ion Ceban, Strategia de dezvoltarea a turismului municipiului Chișinău reprezintă un document complex elaborat în scopul identificării potențialului turistic, istoric, uman, social și economic, precum și a oportunităților de dezvoltare turistică a municipiului pentru perioada 2022-2026.

Au fost definitivate cîteva obiective strategice, printre care: sustenabilitatea pe termen lung a intervențiilor și investițiilor, pentru transformarea eficientă a economiei turistice a orașului într-o atracție turistică importantă; protecția și dezvoltarea coerentă a capitalului municipiului în ceea ce privește natura, ecosistemele, dezvoltarea demografică și urbană în toate zonele cu potențial de dezvoltare turistică și dezvoltarea diferitor parteneriate.

Primăria a invitat toate părțile interesate la implicare activă prin prezentarea propunerilor, care urmează a fi transmise pînă la data de 27 iunie 2022, ora 17:00, în format electronic, la adresa de e-mail: mailto:turism.dgect@cmc.md.

Persoana responsabilă de recepţionarea recomandărilor: Irina Popa, specialist principal, Secția dezvoltare turism în cadrul Direcției, tel. de contact: (022)-21-09-30.

Reamintim că în luna februarie curent au fost lansate discuțiile publice de inițiere pe marginea Strategiei de dezvoltare a turismului ,,Chișinău – capitală turistică 2022-2026”.

Documentul strategic a fost elaborat de echipa Direcției generale economie, comerț și turism, cu suportul echipei Asociației Naționale de Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM), cu implicarea subdiviziunilor structurale ale municipalității și a experților din domeniul arhitecturii urbane, istoriei, reprezentanților mediului de afaceri.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2127 locuitori

Tudora este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Tudora este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Ștefan Vodă și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2127 de oameni. Satul Tudora a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.