02 mai 2020, 11:00 Răspunsul nostru către www.timpul.md views 2252
Transportul interurban ar putea circula în regim obişnuit abia după 10 mai
02 mai 2020, 11:00 Răspunsul nostru către www.timpul.md views 2252

Transportul interurban ar putea circula în regim obişnuit abia după 10 mai

Transportul interurban ar putea circula în regim obişnuit abia după 10 mai.

Chiar dacă autorităţile au renunţat la unele restricţii, iar bugetarii revin la muncă din 4 mai, transportatorii nu se grăbesc să repună în circulaţie toate microbuzele. În prezent, din cauza pandemiei, 90 la sută dintre şoferi îşi ţin unităţile de transport în garaje. Președintele Asociației Transportatorilor Auto, Oleg Alexa, susţine că unul dintre motive este fluxul redus de pasageri.

De săptămâna viitoare, transportatorii îşi vor relua treptat activitatea, după ce vor calcula cât de rentabil este să revină pe rute. Oleg Alexa ne-a declarat că veniturile ratate se ridică, lunar, la peste 40 milioane de lei.

"Va fi treptat, probabil, câte o cursă din sate, câteva curse din centrele raionale la Chişinău, iar în mare măsură aceasta depinde de statistica pe care o să o vedem până la 10 mai, iar în al doilea rând, vom vedea în ce măsură populaţia va ieşi ca pasagerii noştri", a spus președintele Asociației Transportatorilor Auto, Oleg Alexa.

Alexa mai spune că măsurile sporite de igienă, precum şi limitarea numărului de pasageri, îi determină pe unii şoferi să nu revină curând la muncă.

"Dacă interdicţiile impuse de autorităţi vor rămâne în vigoare atunci fie vom fi nevoiţi să suplinim numărul rutelor, însă să fim cumva compensați, deşi nu cred.. sau restricţiile vor trebui anulate, dar asta depinde de statistica contaminărilor", a spus președintele Asociației Transportatorilor Auto, Oleg Alexa.

Doar 150 de şoferi de curse interurbane, din cei peste 3 mii au activat de la începutul stării de urgenţă. Potrivit directorului Întreprinderii "Gările Auto Moderne", cele mai multe rute care nu şi-au sistat activitatea, în pofida pandemiei, sunt din zona de nord a ţării, precum: Briceni, Floreşti, Şoldăneşti şi Criva. Totodată, Ministerul Economiei spune că nu discută cu transportatorii despre anularea unor restricţii de circulaţie şi că normele adoptate de Guvern rămân în vigoare.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

transport public

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.