Imprimare

Costiţă umplută cu tăieţei şi măruntaie

Ingrediente:

  • 800-1000 g costiţă,
  • 200 g de măruntaie de pui,
  • 10-12 ciuperci shampignons,
  • 1 pahar de tăieţei,
  • 1 bucată de înveliş membranos al organelor cavităţii abdominale (prapur),
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 4 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Carnea se taie în 4 bucăţi, se curăţă de pe os, se sărează, se piperează. Tăiţeii se fierb in apa sărata, se trec printr-o strecurătoare. Măruntaiele spălate şi curăţate se toacă, ciupercile se toacă şi ele mărunt, se prăjesc în ulei, se pune sare, piper, se adaugă la tăiţei, se amestecă bine. Masa obţinută se pune pe bucăţile de carne şi se înfăşoară cu prapur. Se prăjeşte într-o cantitate mică de ulei pe ambele părţi pînă la rumenire. Se dă la cuptor pentru 10-15 minute la temperatura de 180°C.
Acest fel de mîncare poate fi servit cu legume proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13