Imprimare

Carne de porc împănată cu prune uscate, la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc (jambon sau piept),
  • 1 pahar prune sau caise uscate,
  • 5-6 căţei de usturoi,
  • 150g slănină,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Fructele uscate se opăresc, se înlătură sîmburii. Slănina şi usturoiul se dau prin maşina de tocat, se sărează, se pipărează şi se amestecă. Din tocătură se formează nişte „franzeluţe" cu lungimea 5-7 cm şi cu grosimea 1 cm şi se congelează. Carnea spălată şi curăţată de pieliţe şi tendoane se străpunge de-a lungul fibrelor şi se împănează cu „franzeluţele" congelate şi cu prune sau caise. Carnea împănată se sărează, se pipărează şi se înveleşte în folie de aluminiu (cu partea poleită înăuntru). Se dă la cuptor la temperatura de 180-200°C pentru 1-1,5 ore. Se scoate folia de aluminiu cînd e gata carnea ca să se rumenească carnea, temperatură se măreşte pînă la 230-240°C.

Carnea se serveşte (caldă sau rece) tăiată felii.