Imprimare
Piept de porc la grătar
Ingrediente:
- 1 kg piept de porc,
- 2 linguri ulei,
- 3 linguri vin alb sec,
- 1-2 cepe,
- sare,
- piper negru boabe,
- foi de dafin,
- 1 mănunchi verdeaţă,
- 4-5 linguri mujdei.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi cu oase (cîte 1-2 bucăţi la porţie), se presară cu sare, cu ceapă tăiată mărunt, se stropeşte cu vin şi cu ulei, se adaugă piper boabe măcinat măşcat, 2-3 foi de dafin, crenguţe de verdeaţă, se amestecă, se presează şi se marinează la rece 4-6 ore. După aceasta mirodeniile se înlătură. Carnea se prăjeşte la grătar pînă este gata.
Cînd se serveşte se toarnă mujdeiul peste carne.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1