Imprimare

Piept de porc la grătar

Ingrediente:

  • 1 kg piept de porc,
  • 2 linguri ulei,
  • 3 linguri vin alb sec,
  • 1-2 cepe,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • foi de dafin,
  • 1 mănunchi verdeaţă,
  • 4-5 linguri mujdei.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi cu oase (cîte 1-2 bucăţi la porţie), se presară cu sare, cu ceapă tăiată mărunt, se stropeşte cu vin şi cu ulei, se adaugă piper boabe măcinat măşcat, 2-3 foi de dafin, crenguţe de verdeaţă, se amestecă, se presează şi se marinează la rece 4-6 ore. După aceasta mirodeniile se înlătură. Carnea se prăjeşte la grătar pînă este gata.

Cînd se serveşte se toarnă mujdeiul peste carne.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1