Geamăna este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Batîc și Geamăna. Satul Geamăna se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3 401 oameni. Satul Geamăna a fost atestat documentar în anul 1568.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Fotbalul din Moldova
Întrucât văd că administratorii nu se grăbesc să facă un subiect despre sport, îmi iau inima în dinţi şi propun un subiect despre cel mai popular sport din cele două ţări - fotbalul. Vorba aia la fotbal şi politică se pricepe tot românu/moldoveanu. |
|
-
#21 razesu 10 septembrie 2011 | 23:07 #14
-sa stii ca nu merge link-ul..
-stiu ca este la Kuban, dar Petrescu in pauza competitionala a negociat cu una dintre cele doua echipe
-Rugbyul si fotbalul sint doua sporturi diferite dar care imi plac in egala masura...in ultimii ani m-am uitat si la fotbal american si i-am prins de gust....pacat ca nu mai sint abonat la UPC ca sa il pot urmari...
-de mult am renuntat sa mai sper la un reviriment al rugbyului romanesc dar se pare ca acum avem o generatie mai tinara care sa zicem ca promite ceva...
-un lucru care trebuie mentionat in acest moment Medias-Steaua=3-0.....surprinzator... -
#22 SPQR 10 septembrie 2011 | 22:56 http://www.vipmagazin.md/top/Top_10_fotbali%C5%9Fti_moldoveni_ai_tuturor_timpurilor/
Un articol edificator (pentru mine)
Dan Petrescu e antrenor la Kuban Krasnodar
Adrian Ropotan (Romania) a fost transferat cu 3 mil de euro in 2009 la Dinamo Moscova si cred ca l-au imprumutat tot prin Rusia pe undeva . E vreun moldovean transferat cu peste 1 mil de euro macar?
Moldova se descurca mai bine la rugby, un sport care merita mult mai multa consideratie decat fotbalul. Romania este intr-un declin constant la rugby, pentru a ajunge la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda a trebuit sa dam baraj cu Uruguay. Sper sa batem si noi macar pe Georgia in grupa sa nu ne facem de ras.
Moldova sper din tot sufletul sa ajunga in prima grupa europeana alaturi de Romania, si de acolo la "Seven Nation Cup" :P
-
#23 razesu 10 septembrie 2011 | 22:36
Dan Petrescu cu cine a negociat pentru ca nu mai retin, cu Dinamo sau Lokomotiv Moscova?.......La Dinamo Moscova parca a jucat Ropotan, acum fiind imprumutat la alta echipa....In general nu am auzit de vreo performanta mai deosebita la un sport de echipa a unei reprezentante a RM...se pare ca sporturile de echipa nu au traditie in RM, desi daca stau sa ma gidesc bine parca au reusit recent ceva succese la rugby in 7, asta avind in vedere ca a inceput WC DE RUGBY...apropo ai vazut meciul Romaniei cu Scotia....surpinzator pentru mine am pierdut destul de onorabil si cred ca am facut un meci excelent pe inaintare...eu sint pasionat de rugby... -
#24 SPQR 10 septembrie 2011 | 22:12 Citeşte mai departe -
#25 razesu 10 septembrie 2011 | 21:19 SPQR:
Igor Dobrovolski nu a fost moldovean, s-a nascut pe la ucraineni. A jucat pentru URSS si apoi pentru Rusia. In schimb a fost un jucator bun, jucand la echipe adevarate ca Olympique de Marseille sau Atletico Madrid.
-scuze, am crezut ca este ucrainean din RM.....dar ce zici de Alexandru Epureanu care joaca pentru Dinamo Moscova....... -
#26 SPQR 10 septembrie 2011 | 21:10 Igor Dobrovolski nu a fost moldovean, s-a nascut pe la ucraineni. A jucat pentru URSS si apoi pentru Rusia.
In schimb a fost un jucator bun, jucand la echipe adevarate ca Olympique de Marseille sau Atletico Madrid.
-
#27 razesu 10 septembrie 2011 | 16:20 SPQR:
Liga din Moldova este sub liga din urmatoarele tari: Georgia Estonia Macedonia Letonia Lituania Muntenegru Cipru Slovenia In afara de Georgia, toate tarile de mai sus sunt mai mici ca populatie fata de Moldova, de ce Moldova nu da o valoare individuala ca: Georgia - Levan Kobiashvili (Shalke 04, Hertha) Estonia - Raio Piiroja (Vitesse Arnhem, Valerenga) Macedonia - Goran Pandev (Napoli, Inter Milano, Lazio) Letonia - ??? Lituania - Tomas Danilevicius (Brugge, Arsenal Londra, Livorno) Muntenegru - Mirko Vucinic (Lecce, AS Roma, Juventus Torino) + multi altii Cipru - Ioannis Okkas (PAOK, Celta Vigo, Omonia Nicossia) Slovenia - Novakovic (Klagenfurt, FC Koln
-Lituania este cam cit RM......sa nu il uitam totusi pe Dobrovolski care desi nu mai este in activitate a fost un jucator bunicel.....si cred ca mai poti gasi ceva jucatori moldoveni acceptabili in liga rusa...... -
#28 CalinRomania 10 septembrie 2011 | 12:44 Mai omule ,lasa-i in pace cu fotbalul........sunt sigur ca va aparea si la ei un mare fotbalist.........Dupa mine e si vorba de bani,nu doar de pasiune populara.........ma uit aici in Italia......au mici stadioane cu nocturna la nivel de cartiere........Cand merg intr-un mic parculet prin zona ....vad parintii ca isi aduc copii la antrenamente,la partide pasionale.
Vad pusti de cred 5-6 ani in echipament complet,arbitri.......razi ca vezi astfel de piticuti cum sunt pasionati ,cum dau din manute cum rateaza un sut spre poarta de zici ca sunt cine stie ce vedete !!! :)))))
Ehe ! Nu este de mirare ca dintre atatia mii....zeci de mii de micuti sansele sa apara o vedeta sau mai multe nu sunt mici.La noi......sau poate si mai rau in RM.Chiar daca unul are fotbalul in ADN ,intrebarea este oare ce sanse are sa devina cunoscut ? Ce sanse are sa aiba un cadru adecvat in care sa se "cizeleze" in acest sport ???
-
#29 SPQR 10 septembrie 2011 | 12:34 Pentru Vucinic, Pandev si Danilevicius a functionat memoria, pentru restul legatura la internet.
Sherif Tiraspol a ajuns in UEFA datorita brazilienilor si africanilor scosi pe banda rulanta de academii de fotbal din tari unde inca se moare de foamete. De ce de 20 de ani nu apare un fotbalist decent in Moldova?
-
#30 CalinRomania 10 septembrie 2011 | 12:05 Mai da ce-i mai stiti pe toti ! :)))))
-
#31 SPQR 10 septembrie 2011 | 11:57 Liga din Moldova este sub liga din urmatoarele tari:
Georgia
Estonia
Macedonia
Letonia
Lituania
Muntenegru
Cipru
Slovenia
In afara de Georgia, toate tarile de mai sus sunt mai mici ca populatie fata de Moldova, de ce Moldova nu da o valoare individuala ca:
Georgia - Levan Kobiashvili (Shalke 04, Hertha)
Estonia - Raio Piiroja (Vitesse Arnhem, Valerenga)
Macedonia - Goran Pandev (Napoli, Inter Milano, Lazio)
Letonia - ???
Lituania - Tomas Danilevicius (Brugge, Arsenal Londra, Livorno)
Muntenegru - Mirko Vucinic (Lecce, AS Roma, Juventus Torino) + multi altii
Cipru - Ioannis Okkas (PAOK, Celta Vigo, Omonia Nicossia)
Slovenia - Novakovic (Klagenfurt, FC Koln)
-
#32 lvl100 10 septembrie 2011 | 1:29 SPQR ca in orice domeniu e vorba de bani.
Nu se poate face performanta pe termen lung fara bani.
Nu intamplator doar de Sheriff Tiraspol ai auzit ( formatia Transnistriei, partea mai industrializata si mai mafioata a RM)
-
#33 SPQR 09 septembrie 2011 | 21:59 Chiar nu intereseaza pe nimeni fotbalul din Moldova? Hmmm....ori nu aveti in cap decat moldovenism/unionism ori,...mai rau, va place patinajul artistic ;)
-
#34 SPQR 07 septembrie 2011 | 19:21 Cum ramane cu echipele din Moldova? Nu ai vreuna preferata?
Eu sunt oltean si din patriotism local tin cu Universitatea Craiova indiferent cat de varza sunt :P
Vad ca e un Alex Suvorov care e prin Polonia, poate se va transfera la o echipa mai de doamne ajuta.
-
#35 Adrianis 07 septembrie 2011 | 19:04 Ar trebui să îl cunoşti şi pe Viorel Frunză, a jucat în campionatul României. În rest, nu-ţi fă griji, nu ai pierdut nimic.
Personal, privesc şi eu cu mai mult entuziasm meciurile României şi promenadele echipelor voastre prin Europa.