Bălăşeşti este un sat din cadrul comunei Răculeşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 732 de oameni. Satul Bălășești a fost menționat documentar în anul 1602.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#821 ioanic 30 mai 2011 | 6:18 Citeşte mai departe -
#822 ioanic 30 mai 2011 | 5:51 Citeşte mai departe -
#823 ioanic 30 mai 2011 | 4:32 Citeşte mai departe -
#824 CalinRomania 30 mai 2011 | 2:28 Draga ioanic,#267,de ce anume,ideologia promoldoveneasca a statului -Republica Moldova-are de suferit daca s-ar recunoaste ca moldovenii sunt romani si vorbesc limba romana ??? Unde vezi tu ca asta ar insemna automat "pierderea" independentei Republicii Moldova ??? Oare nu sunteti in continuare un stat independent ??? Daca ati declara ca vorbiti ....japoneza-ati deveni automat teritoriu al Japoniei ??? :))) Din pacate acest joc de-a baba oarba ca voi stiti ca sunteti romani si vorbiti romana (binenteles ca romana moldoveneasca-ca doar no fi ardeleneasca ! :)) ) dar ca de fapt gasiti tot felul de pretexte ca nu ar fi asa duce la aceste discutii inutile in care unii incearca sa va faca sa "vedeti" si voi spuneti ca nu "vedeti".De ce ? De teama inutila ca Romania -(statul fascist! :))) ) v-ar "inghiti" . Nimic mai fals! Fara voia voastra UNIREA nu se face !!!
-
#825 CalinRomania 30 mai 2011 | 2:19 Citeşte mai departe -
#826 CalinRomania 30 mai 2011 | 2:10 Draga costica.......mult respect !!! Si multa durere in inima cand am citit: "Fiind nascut pe malul Prutuliui la 200m, nu l-am vazut decit odata, deoarece era dosit de o fisie deasa de copaci si tufari, aparat de un gard în trei rinduri inalt de 3 metri. Prmanent ne spuneau invatatorii, granicerii de la pichetul din sat, ca peste Prut sun fascicti, sa fim cu ochii in patru, sa anuntam granicerii daca apare un suspect. A trbuit sa treaca citiva ani ca sa-mi dau sama ca am fost mintit." Of ! Doamne ! Ce pot sa spun??? Si cand te gandesti ca acel Prut curgea prin mijlocul Moldovei-si ca NICIODATA inainte de 1812 nu fusese o problema ca sa-l traversezi !!! ................
-
#827 nicoara 29 mai 2011 | 22:23 costica: #266 costica
Сu toate ca ai dreptate in afirmatiile tale - esti gresit in principiu. In scoli si in organele de informare in masa istoria nu are rol de stiinta ci de ideologie.Problema consta in faptul ca fiind inruditi cu romanii noi totus suntem state diferite si respectiv avem interese si scopuri diferite, uneori chiar contrar opuse si unica cale este ca ideologia statului nostru(o mare parte a careia este raspindita cu ajutorul afisarii sau trecerii in tacere a datelor istorice) sa nu fie prorusa sau proromana ci promoldoveneasca.
-
#828 costica 29 mai 2011 | 20:40 Citeşte mai departe -
#829 nicoara 29 mai 2011 | 16:42 costica: Se vede ca ai avut nenorocul s-i ai ca profesori de istorie, membri ai coloanei a V-a, care v-au predat istoria,trecînd-o prin astfel de oglinda. Eu sper ca orice boala, fie cit de grea, se vendica.
Nici eu nu am dorinta de a te insulta, dar totus, de unde atita incredere ca dreptatea iti apartine?Pe mine ca si pe tine m-au invatat cam aceiasi profesori, de ce rezultatul este diferit?Eu sunt de acord ca cel mai simplu este sa motivezi toate cele rele cu <zombarea sovetica>, insa cu aceasta problema nu se rezolva. Tu esti increzut ca oglinda prin care privesti tu realitatea nu este strimba?
-
#830 costica 29 mai 2011 | 9:45 Citeşte mai departe -
#831 costica 29 mai 2011 | 9:32 Citeşte mai departe -
#832 lvl100 28 mai 2011 | 22:56 @ioanic
Ca orice robotel copy-paste , cand iesi din textele tale standard, nu esti in stare decat sa ataci cu alte minciuni. Defect profesional se pare.
Nu am emis nicaieri idei in care am promovat pierderea statalitatii RM sau alte idei asemanatoare, deci "banuiala" ta in legatura cu "ce ma jenez eu" nu e decat parte din propaganda ta de 2 copeici obisnuita.
In rest ramane cum am stabilit. Am facut deja diferenta dintre tipul de patriotism constructiv si cel dereglat ( care ignora toate problemele reale, si substuindu-le cu tapi ispasitori care sunt facuti tinte ale urii : evreii pentru unii, romanii pentru tine , etc sunt de vina...toate problemele ar disparea ca prin magie daca i-am face pe ei sa dispara). -
#833 ioanic 28 mai 2011 | 19:19 Citeşte mai departe -
#834 costica 28 mai 2011 | 17:42 Draga Ioanic, daca intr-adevar nu faci parte din coloana a V-a, dar esti doar racolat de ei pentru a propoga ,,Moldovenismului primitiv’’te rog sa te gindesti bine unde se termina ,,patriotismul’’ tau, si unde incepe tradarea. Insa daca intimplator ai cazut in plasa ,,savantilor’’ ce propoaga pe bani grei ,, moldovenismul primitiv’’, cum a fost Dumnezeu sa–l erte ,,academicianul’’ Ceban prin anii 1950 - 1960, cum sînt savantii Stati, Nazaria, Stepaniuc, sau cum o face admin site-ului ,,Sintem moldoveni’’, atunci te rog sa cugetezi bine. Vezi ce zic savantii de la diferite Academii şi Institute din Europa si din lume referitor la istoria noastra,limba pe care o vorbim, cine suntem, de unde ne tragem.
-
#835 ioanic 28 mai 2011 | 17:38 Citeşte mai departe -
#836 lvl100 28 mai 2011 | 16:21 ioanic: Patriotismul e un lucru normal si in SUA, si in Franta, in orice tara, de ce n-arerdrteptul la el acasa in R.Moldova? Cui nu-i convine? Ceinterese urmareste?
Patriotismul în sine nu e cu nimic condamnabil într-adevăr.
Dar patriotismul care se bazează pe ură şi propagandă împotriva altor popoare este primitiv.
RM are o grămadă de probleme foarte grave socio-politico-economice, dar toate comentariile tale "patriotice" sunt comentarii despre "Mioriţa", poveşti despre 2 români care ţi-au vizitat magazinul din sat şi fericirea exuberantă de a fi asimilat cultural de către ocupant încât nu te mai poate deosebi nimeni.
Asta nu e patriotism, e un banc.
Patriotismul adevărat e cel care creează ceva mai bun , care te ridica în rând cu ceilalţi mai buni. NU cel în care îi scuipi pe toţi că poate aşa pari tu mai frumos în comparaţie cu ei.
-
#837 ioanic 28 mai 2011 | 16:02 Citeşte mai departe -
#838 ioanic 28 mai 2011 | 14:29 Citeşte mai departe -
#839 costica 28 mai 2011 | 14:07 Monologul de mai sus a lui Ioanic cit si argumentele admin. referitor la idiologia ,,Moldovenismul primitriv’’ seamna mult cu propoganda declansata de Igor Smirnov in Transnistria. Dînsul si & C prin diferite mijloace meschine, pe baza ,,argumentelor istorice’’cauta sa demonstreze ca cei de peste Nistru sunt urmasii lui Suvorov si in fond nu au nimic comun cu noi, adica cu acei din dreapta Nisrului. Aceeleas metode bazate pe falsuri si minciuni, pe idiologii ostile, sustinte de pseudosavnţi ca Ceban, Nazaria, Stati, Stepaniuc si preluata de ,,invataceii’’ cauta sa ne lamureasca cine suntem, ce istorie avem, celimba vorbim.
-
#840 costica 28 mai 2011 | 13:33 Citeşte mai departe