Suric este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Suric este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 871 de oameni. Satul Suric a fost menționat documentar în anul 1854.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#521 CalinRomania 15 iulie 2011 | 23:50 Si acum.......sa ne luam "armele in maini si sa ne luptam !" :)))))
-
#522 CalinRomania 15 iulie 2011 | 23:48 "Multumesc p/u corectare;).Sa mai vorbim despre noi:),asa cred ca va fi mai corect".........
In nici un caz nu doream sa te corectez.Doream sa readuc aminte ca asa cum noi-de la vest de Prut "ne bagam nasul" in treburile "interne" ale Republicii Moldova....exact acelasi drept -mi se pare cat se poate de normal - il aveti si voi sa discutam despre "treburile interne" ale Romaniei. Asta tot in ideea clara ca suntem TOTI EGALI-indiferent de unde suntem.In sensul acesta am spus-o. In nici un caz nu doream sa subliniez ca TREBUIE sa discutam si despre Romania.Nu.Imi face placere sa particip la o discutie despre MD.Cu mentiunea ca este absolut libera orice discutie se doreste si despre RO.....................
Dar sa stii ca imi place mult acest....NOI.......spune multe.
-
#523 CalinRomania 15 iulie 2011 | 23:41 "Calin,salut!Am fost plecat,in cautarea locurilor mai racorase din MD:)."........................
Ma bucur ca te-ai bucurat de binefacerile unei zile in mijlocul naturii !!! Si mai ales pe caldura aceasta -sa gasesti un loc racoros..........:)))) O placere !!!
-
#524 CalinRomania 15 iulie 2011 | 23:39 Sunt un pic cam obosit de munca-nu am avut o zi libera de vreo trei saptamani.....In urma cu doua sambete-am lucrat ca "bagnino"-adica "salvamar de piscina"-de la 8 dimineata la ora 14 si duminica de la 14 la 20.Sambata trecuta iar de la 8 la 14 si duminica de la 14 la 18.......in sfarsit ma asteapta un weekend LIBER !!! Binenteles ca in cursul saptamanii lucrez normal-8-9 ore la zi.Si mai stau si citesc una sau alta pana pe la 1 noaptea.......iar dimineata sa te tii !!! :))))
-
#525 CalinRomania 15 iulie 2011 | 23:35 Draga burlakule........citesc ce-mi scri si ma bucura acest sentiment prietenesc de care dai dovada......................Off Doamne !!! Voi moldovenii !!! Imi sunteti dragi !!! Cu unele mentalitati sau altele-gresite sau corecte (binenteles -in opinia mea) ,sa va dea Bunul Dumnezeu tot binele !!!
-
#526 burlakul 15 iulie 2011 | 19:46 CalinRomania: Draga burlakule,sunt un pic cam obosit........si am sa comentez ceea ce ai scris pe maine-poimaine cred.Obosit de munca sau de odihna?:)))Daca de munca ,mai las-o mai incet;).La noi se mai spune"de lucru si calul moare":))).Daca esti adept al teoriei precum ca "munca l-a creat pe om",sa-ti mai spun o pozitie(auzita de la un cunoscut:))) ),el spune ca "lenea l-a creat pe om", spune ca daca omul ar fi fost harnic n-ar fi simtit nevoea de a evolua si de a-si usura munca prin diferite inventii;),ar fi scormolit si acuma cu betisoarele prin pamint dupa radacini...:))).
-
#527 burlakul 15 iulie 2011 | 19:37 CalinRomania: Salut burlakule !!! In sfarsit ne mai......citim !!! :))))Calin,salut!Am fost plecat,in cautarea locurilor mai racorase din MD:).
CalinRomania:"In aceeasi idee-de egalitate-putem desigur sa vorbim si despre RO !!! :)))Multumesc p/u corectare;).Sa mai vorbim despre noi:),asa cred ca va fi mai corect.
-
#528 CalinRomania 14 iulie 2011 | 22:32 Draga burlakule,sunt un pic cam obosit........si am sa comentez ceea ce ai scris pe maine-poimaine cred.
-
#529 CalinRomania 14 iulie 2011 | 22:23 Salut burlakule !!! In sfarsit ne mai......citim !!! :))))
Ai citit ceea ce iti dadusem prin link despre istoria Moldovei si Valahiei intre 1775 si 1812 ?
"Salut, Calin.Sa mai vb despre MD ;)
"
In aceeasi idee-de egalitate-putem desigur sa vorbim si despre RO !!! :)))
-
#530 costica 13 iulie 2011 | 23:14 59 Adrianis spune adevarul zicind că unii au răstălmăcit istoria şi au întors-o cu fundul la soare de câteva zeci de ori doar ca să o pună într-o poziţie care i-ar aranja pe ei. Pentru aceasta unii ,,savantii” primesc bani grei, Drept exemplu nu putini bani s-au cheltuit pentru istotia falsa scrisa de Nazaria in 2009, care dupa citeva luni a fost scoasa din ivatamint si interzisa. Ore putini bani s-au spalat prin editarea dictionaruli lui Stati, care vroia sa demonstreze diferenta dintre lima romina si limba romana (moldoveheasca), Oare putine scrematuri depune Ioanic si Vados răstălmăcind scrierile cronicarilor, întorcind-le cu fundul la soare de câteva zeci de ori doar ca să le pună într-o poziţie care sa apere ,,Mpldovenismul primitiv”
-
#531 razesu 13 iulie 2011 | 22:57 nicoara:
Da, ai perfecta dreptate si de la voi noi dorim numai una - daca nu ne ajutati macar nu ne incurcati
-sincer,eu nu am inteles cum a-ti dori dumneavostra sa va ajutam noi..daca ai putea sa ma lamuresti ar fi perfect...pentru ca sint gata sa ajut ...binenteles in limita posibilitatilor mele financiare si intelectuale... -
#532 nicoara 13 iulie 2011 | 22:27 Citeşte mai departe -
#533 razesu 13 iulie 2011 | 21:16 Citeşte mai departe -
#534 lvl100 13 iulie 2011 | 15:27 burlakul: (Dar p/u a se crea,o platforma, p/u o activitate sanatoasa,ar trebui sa se mai slabeasca presiunile externe,care la rindul lor, creaza si dezechilibru intern
Cred ca glumesti.
Pai Romania ca sa ajunga ce este azi, de la Regulamentele Organice ( cand Rusia "elibereaza" principatele romane si apoi "uita" sa mai plece de acolo zeci de ani) pana la luptele crunte fie diplomatice, fie eroice pe campul de lupta impotriva imperiilor, a trebuit sa faca chestii de 10000 de ori mai complicate decat situatia voastra de azi.
Iar tu te plangi acum ca nu iti poti face o tara completa pentru ca undeva in Lehliu Gara cineva a scris pe gard "Basarabia e Romania", iar CalinRomania promoveaza Unirea pe forum ?
Sa fim seriosi.
-
#535 burlakul 13 iulie 2011 | 12:37 SPQR: Pana Rep. Moldova nu are PIB-ul per capita apropiat de cel din Romania eu unul nu as fi de acord cu o unire.Iata RO 2007+...;)Romania inainte!!!:)))Catre Suedia!!!:)))(sau cine stie poate nu-i 2007,dar 1812...Poate si atunci vb"tot e cea mai saraca regiune,mai bine ne orientam spre Franta:) si iata bat peste noapte made in RO!:) )...
-
#536 burlakul 13 iulie 2011 | 12:12 Citeşte mai departe -
#537 burlakul 13 iulie 2011 | 11:35 Citeşte mai departe -
#538 burlakul 13 iulie 2011 | 10:30 Salut tuturor.Ma bucur sa va "revad" pe forum.Aici deja s-au gasit solutii,p/u Moldova;).Ma bucur.Ma bucur.;) -
#539 burlakul 13 iulie 2011 | 10:25 Citeşte mai departe -
#540 lvl100 12 iulie 2011 | 23:34 Citeşte mai departe