Pojăreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Pojăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Pojăreni a fost menționat documentar în anul 1545.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#881 CalinRomania 02 aprilie 2012 | 19:39 Oricum complimente , pentru ca vad ca vorbesti destul de bine limba romana..... De abia astept sa-mi raspunzi la intrebarile de mai sus.....
-
#882 CalinRomania 02 aprilie 2012 | 19:33 Scuze.......draga Oly.......acum am vazut ca te cheama de fapt Oleg.......am vazut la profilul tau.......deci imi retrag ultima intebare pe care am lamurit-o........Pe de alta parte imi vine o alta .........este adevarat ca nu esti roman/moldovean de etnie ? Si eu cred ca esti mai degraba armean dupa nume........sau ma insel ?
-
#883 CalinRomania 02 aprilie 2012 | 19:23 Draga Oly..........te rog sa-mi raspunzi la trei intrebari.........simple de tot...........
1. Ce limba se vorbeste in......Maramures ?
2. Care este diferenta dintre un Moldovean si un Rus ? Adica, simplu ca buna ziua, ce anume , sau prin ce anume iti dai seama ca unul este Moldovean si celalalt Rus ?
3. Esti o asa zisa "patrioata" sau un asa zis "patriot" al Moldovei ? Nu de alta , dar in limba romana de obicei Oly "vine " de la Olivia sau Olimpia. Nu stiu daca si la rusi este la fel.
-
#884 razesu 02 aprilie 2012 | 18:34 #1442
si eu m-am saturat de manipularea voastra comunisto-imperialista....m-am saturat ca toti rusii sa-mi povesteasca ce sint eu.......dute naibii in Armenia de unde ai venit si fa istorie acolo.....nu m-ai fura istoria stramosilor mei... ce legatura ai tu bai cu moldovenii?....auzi la el "noi moldovenii"....bai Oleg...pe vremea lui Stefan era plin de olegin pe aici.... -
#885 CalinRomania 02 aprilie 2012 | 13:51 Draga oly ....am incercat sa accesez documentele date ........dar.....nica' ! :))))) Poti cumva sa ne faci favoarea sa le expui cu caractere latine ? Nu de alta , dar LIMBA OFICIALA A REPUBLICII MOLDOVA ESTE SCRISA CU GRAFIE .....LATINA.
-
#886 CalinRomania 02 aprilie 2012 | 13:49 Draga Oly.....#1442........:))))))) Lamureste-ma.........eu in ce limba vorbesc ???
-
#887 oly 02 aprilie 2012 | 1:28 Citeşte mai departe -
#888 oly 02 aprilie 2012 | 1:27
-
#889 oly 02 aprilie 2012 | 1:26 Citeşte mai departe -
#890 oly 02 aprilie 2012 | 1:23 Noi moldovenii,vorbim limba moldovenească!!! Ajunge atîta prosteală ingenioasă românească...să ne ridiculizeze neamul cu așa numitele date științifice românești-șerbești.Vezi definiția aceastui termen.
Informați-Vă cel puțin aicea de adevărul nepolitizat , că avem tot temeiul științifico-istoric de a ne numi - vorbitori ai limbii moldovenești.
Adevărul e,că dacă românii a-r accepta aceasta,ap se va fi dat de gol însăși cu terminologia de român.
http://www.ecology.md/section.php?section=history&id=5908
http://www.ecology.md/section.php?section=history&id=1109 -
#891 CalinRomania 31 martie 2012 | 12:35 Citeşte mai departe -
#892 CalinRomania 31 martie 2012 | 12:25 Citeşte mai departe -
#893 CalinRomania 30 martie 2012 | 20:43 Acum tre sa plec ca am cursuri de inot.... tre sa-i invat sa se "inece" pe italieni ! :)))))))
-
#894 CalinRomania 30 martie 2012 | 20:36 Citeşte mai departe -
#895 CalinRomania 30 martie 2012 | 20:22 Vezi exemplul meu ? Sper ca ti-ai dat seama ca imi doresc tot binele poporului majoritar din R.Moldova -cat si minoritatilor de la voi cu conditia sa va respecte. Si eu nu sunt Moldovean ! Dar sunt Roman ! Si prin asta ma simt legat de TOTI Moldovenii .De aceea ma dor durerile voastre.De aceea va doresc sa va recastigati Transnistria.De aceea va doresc sa va "treziti" si sa va doriti UNIREA.
-
#896 CalinRomania 30 martie 2012 | 20:16 Citeşte mai departe -
#897 CalinRomania 30 martie 2012 | 20:01 Citeşte mai departe -
#898 CalinRomania 30 martie 2012 | 19:52 Draga Burlakule......#1432..."
Ex.,eu cred ca Romania are tot dreptul,sa participe, alaturi de RM,la rezolvarea conflictului transnistrean...numai prin faptul ca a doua jumatate din tara se afla pe teritoriul RO...Si cetatenii RO(moldoveni)au tot dreptul sa-si hotarasca viitorul,REESIND DIN TRECUT.Dar RO nu mai poate face un pas fara sa-si ceara voie de la stapinii UE,chiar si regimul de vize impus de "normele UE",se reflecta destul de negativ in relatia dintre RM si RO...Intre noi trebuia evitat acest moment!Ati crezut ca UE va rezolva conflictul?!V-ati convins ca n-o vor face?Vor merge ei pentru noi la un conflict cu rusia?ireal...atunci pe spatele cui ramine rezolvarea conflictului?RM vs Rusia--o lupta inegala...sansele devin tot mai mici de a rezolva ceva...da voi tot cautati raspunsuri in vest... -
#899 CalinRomania 30 martie 2012 | 19:40 Citeşte mai departe -
#900 burlakul 30 martie 2012 | 14:19 Ex.,eu cred ca Romania are tot dreptul,sa participe, alaturi de RM,la rezolvarea conflictului transnistrean...numai prin faptul ca a doua jumatate din tara se afla pe teritoriul RO...Si cetatenii RO(moldoveni)au tot dreptul sa-si hotarasca viitorul,REESIND DIN TRECUT.Dar RO nu mai poate face un pas fara sa-si ceara voie de la stapinii UE,chiar si regimul de vize impus de "normele UE",se reflecta destul de negativ in relatia dintre RM si RO...Intre noi trebuia evitat acest moment!Ati crezut ca UE va rezolva conflictul?!V-ati convins ca n-o vor face?Vor merge ei pentru noi la un conflict cu rusia?ireal...atunci pe spatele cui ramine rezolvarea conflictului?RM vs Rusia--o lupta inegala...sansele devin tot mai mici de a rezolva ceva...da voi tot cautati raspunsuri in vest...
А фост ачаста о недрептате атунчя? Да,а фост.
Деоарече ну се ымплинисе интеграл ачел тратат,адикэсэнуфиедивизатэ Молдова,чи сэ фи фосттоатэМолдоваынтратэынкомпоненца Русией,ку дрептурьшисуверанитатяпэстратэ (ашакум е менционат ын трататул дина.1711 ) .
Май де цинут конт : ын 1812 нич дух де Ромыние=шербие (везь DEX) ну ера пе харта лумий; яр ла моментул аша нумитей унирь дин 1859, Басарабия ну а "партичипат" ын ачел тратат; яр пе харта Ромынией - рекуноскутэ офичиал ын а.1878 де Конгресул де ла Берлин,териториул актуал ал Р.Молдова - НУ ЕРА ИНКЛУС ПЕ ХАРТА РОМЫНИЕЙ!
Аша кэ Ромыния ну не есте мамэ (симболик ворбинд) ,чи о рудэ...ши ачея витрегэ ши амбициоасэ.История ачаста а демонстрат'о ...