07 january 2020, 14:20 Modern fine art views 4631
Drumurile din opt raioane vor fi reparate
07 january 2020, 14:20 Modern fine art views 4631

Drumurile din opt raioane vor fi reparate

Drumurile din raioanele Fălești, Sângerei, Ocnița, Briceni, Șoldănești, Rezina, Ialoveni și Nisporeni vor fi reparate în acest an, transmite MOLDPRES.

Directorul general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Veaceslav Potop, a semnat astăzi patru contracte de antrepriză pentru reparația drumurilor în opt raioane.

Prezent la ceremonie, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, a declarat că semnarea contractelor reprezintă startul programului "Drumuri bune 2020". "Până în luna noiembrie vor fi reparate drumurile în peste 1200 de localități, un total de 900 kilometri", a spus Răilean.

La rândul lui, Veaceslav Potop, a declarat că programul "Drumuri bune 2020" are prevăzut de la bugetul de stat o sumă în valoare de 1 miliard 375 milioane de lei. "Sunt bani care permit inclusiv achiziționarea a 500 de unități de tehnică de lucru și achitarea salariilor pentru 5000 de muncitori care vor fi angrenați în acest program", a precizat Potop.

Cele patru contracte de antrepriză au fost semnate cu SA Drumuri Bălți, care va repara drumurile în raioanele Fălești și Sângerei, SA Drumuri Briceni, care va repara drumurile în raioanele Briceni și Ocnița, SRL Genesis International, care va repara drumurile în raioanele Șoldănești și Rezina, și SA Drumuri Ialoveni care va repara drumurile în raioanele Ialoveni și Nisporeni.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3609 locuitori

Ţipala este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi, Ţipala și Bălţaţi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3609 oameni. Satul Ţipala a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.