25 may 2012, 10:22 Contests, exhibitions, projects views 7099
25 may 2012, 10:22 Contests, exhibitions, projects views 7099

Donduşenenii au marcat Hramul oraşului

La Hramul oraşului Donduşeni anul acesta au prezentat produsele sale cîteva unităţi comerciale. Muzicanţii şi intrepreţii grupului vocal-instrumental, condus de Anatolie Gherman, maestru în artă a Republicii Moldova, deja mulţi ani la rînd vin la Hramul oraşului Donduşeni. Repertoriul prezentat la sărbătoare a fost  interesant şi variat. Cîntecele Svetlanei Lepădatu, Igor Burlac, Daniel Horumneac şi altor solişti ai grupului nominalizat au scos la joc toţi donduşenenii, prezenţi în piaţa, care s-a transformat într-un adevărat teren de dans.

La ora 22 locuitrorii şi oaspeţii oraşului au fost felicitaţi cu ocazia Hramului de Simion Rotaru, primarul oraşului. El le-a urat tuturor sănătate, fericire, noroc şi bunăstare pentru mulţi ani înainte. Iar apoi piaţa a fost înfrumuseţată de focurile de artificii, strigătele de bucurie ale copiilor şi maturilor. Pauzele muzicale ale programului de concert ale artiştilor din republică au fost completate de numerele artiştilor amatori ai ansamblului „Primula” al Casei raionale de cultură, condus de coregraful Tatiana Neverov.

Sărbătoarea a durat pînă la ora trei dimineaţa. Ea ar fi putut continua, dar pe orăşeni în aştepta o nouă zi de muncă, la care trebuie să plece cu dispoziţie ridicată.

Sursa: tvtvd.3dn.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1503
Populația:
2885 locuitori

Roşu este un sat şi comună din raionul Cahul. Roşu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2885 de oameni. Satul Roșu a fost menționat documentar în anul 1503.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.